Bajnok Gorilláknak lenni sem könnyű...

Jövőre is Divízió II címmel olvasható tanulságos írás a dunaújvárosi egyesület honlapján. A Gorillaz, mint ismeretes, néhány napja megnyerte a másodosztály fináléját, amelynek igazi tétjét az adta, hogy győztese jogot kap az egy kategóriával feljebb lépésre. Ez a jog a pályán elért eredmény alapján az újvárosiakat illette, pontosabban, most már tudjuk, illette volna meg - ám ők nem élnek vele. Nincs rá módjuk, azaz több érv szól ellene, mint mellette - amint az az alant beidézett szövegből kiderül.

A cikket Bachrathy Kornél, a Gorillák 11-es számú játékosa jegyzi.

A Gorilláknak a Pannon Bowl megnyerése után határozniuk kellett, hogy vállalják-e az első osztályú indulást 2010-ben. A körülmények és a lehetőségek mérlegelése után nemleges döntés született, így jövőre is a Divízió II megnyerése lesz a csapat elsődleges célja. A miértekről bővebben írásunkban olvashatnak.
Csapatunk mindössze három év alatt nagy utat tett meg, az eddigi remek teljesítményre idén a koronát is feltettük a másodosztályú bajnokság megnyerésével, az ezzel kapcsolatban a Dunaújvárosi Hírlapban megjelent cikk ITT tekinthető meg. Ezt követően határoznunk kellett a folytatást illetően, ugyanis a Divízió I-es nevezésnek a korábbiaknál is komolyabb feltételei lesznek jövőre. A magasabb nevezési díj mellett a legjobbaknak külföldi kupasorozatban is meg kell méretniük magukat, melynek szintén magas költségei lesznek. Ugyan a Gorillaz is szeretne az első osztályban szerepelni néhány éven belül, de az anyagi háttér mindezekhez egyenlőre nem biztosított. Igyekszünk bővíteni a szponzorok körét, de felelőtlenül nem akarjuk kockáztatni a csapat jövőjét egy „túlvállalt” szezonnal. További problémánk az utánpótláscsapat kérdése, ugyanis 2010-ben a korábbiaknál még nagyobb létszámú ifjúsági csapatot kell működtetni a DIV I-eseknek, mellyel jelenleg egyáltalán nem rendelkezünk. Ugyan a következő év legfontosabb célkitűzése a junior csapat létrehozása, de ennek intenzív toborzását csak szeptemberben tudjuk megkezdeni, a fiatalokat pedig megfelelő felkészítés nélkül nem fogjuk versenyeztetni.
Már csak a Steelersen múlik (vagy a szövetségen?), jövőre is egy divízióban szereplünk-e velük; az pedig a 2010-es sorsoláson, hogy összecsap-e jövő tavasszal újfent az Újváros és a Miskolc Már csak a Steelersen múlik (vagy a szövetségen?), jövőre is egy divízióban szereplünk-e velük; az pedig a 2010-es sorsoláson, hogy összecsap-e jövő tavasszal újfent az Újváros és a Miskolc

A tárgyi feltételek mellett személyi kérdések is akadályozzák a Divízió I-es indulást. A csapat idei sikerkovácsa, Grátz Vilmos edzőként való megtartása rendkívül fontos egyesületünk számára, mivel az ő szakmai felkészültsége nélkül nem jöhetett volna létre az idei bajnoki cím. Ráadásul a magasabb osztályú játékra való felkészítésben is meghatározó lehet a szerepe, hasonló tapasztalatú és hozzáállású edzőt egykönnyen nem tudunk találni. Mivel Vilinek velünk párhuzamosan már van Győrben egy kétszeres bajnok elsőosztályú csapata, összeférhetetlenség miatt nem lehetne a legjobbak között egyszerre a Gorillaz edzője is. A továbblépés szempontjából a távolabbi jövőben mindenképpen komoly fejtörést okoz majd az edzőkérdés, hiszen a most meglévő kiváló edzői kapcsolathoz hasonlót kialakítani mással nem lesz könnyű, nem beszélve a szakmai kérdésekről. Az sem vitás, hogy rengeteget kell még fejlődnie a Gorillák játékának, hogy partiban lehessenek a legjobbakkal. A védelemmel egyértelműen kevesebb a probléma a mutatott játék alapján, de a támadósor passzjátékán és a futójátékon is sokat kell még dolgozni.
További gondot jelent a roster mélysége, több játékost veszítettünk az idei évben, így a cserelehetőségek korlátozott száma a szezon vége felé egyre inkább éreztette hatását. Ugyan a meghatározó játékosok közül a legtöbben egészségesek tudtak maradni, de a nagyobb terhelést jelentő Divízió I-ben mindenképpen szükséges a játékosállomány bővítése. Az újonnan érkezők megfelelő felkészítése és csapatba integrálása szintén időigényes, a juniorok képzése mellett az ősszel csatlakozók beépítése lesz az edzői stáb legfontosabb feladata.
Mind a junior (14-18 éves kor között) mind a felnőtt csapatba várjuk a jelentkezőket, amint az edzések beindulnak honlapunkon megjelennek majd az időpontok és a helyszínek.
Amennyiben a 2010-es szezon kezdetéig érdemi eredményeket tudunk felmutatni a jelenlegi problémás kérdésekben, és újra ki tudjuk vívni a legmagasabb osztályban való indulás jogát, tervezzük a 2011-es idényben történő Divízió I-es indulást. Reméljük, elérjük a kitűzött célokat és a közeljövőben újabb csapatsportban lesz Dunaújvárosnak elsőosztályú egyesülete.
Bachrathy Kornél

mérkőzések

2017 juniorbajnokság,
alapszakasz:

szeptember 9.:
Miskolc Steelers - Gladiators 34-15

szeptember 24.:
Nyíregyháza Tigers - Miskolc Steelers 6-16

október 14.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 26-12

október 21.:
Enthroners - Miskolc Steelers 8-30

elődöntő, november 5.: Miskolc Steelers - Budapest Cowbells

döntő, november 12.2017 HFL,
alapszakasz:

március 26.:
Miskolc Steelers
- Budapest Cowbells 36-14


április 23.:
DAK Acél Dunaújváros Gorillaz - Miskolc Steelers 14-27

május 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 23-35

május 20.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 21-13

június 3.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 34-40

elődöntő, június 24.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 27-25


döntő, július 8.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 10-14
2016 HFL,
alapszakasz:

április 3.:
Miskolc Steelers
- Nyíregyháza Tigers 14-9


április 17.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 33-36

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 43-40

május 14.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 41-27

május 22.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-28

június 4., elődöntő:
Miskolc Steelers - Eger Heroes 16-28

június 19., döntő:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 16-19

edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)

bajnokság

2017, HFL, alapszakasz


Steelers
W

5
L

0
point

159:98
Heroes
3
2
120:122
Cowbells
3
2
105:104
Wolves 2
3
159:148
Sharks
1
4
101:148
Gorillaz 1
4
74:98
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs