Clevelandben tanuló „acéledzők”

A fenti címen számol be a Borsod Online regionális hírportál (valamint szerdai számában az Észak-Magyarország napilap) a klub tréneri stábjának tíznapos tengeren túli tanulmányútjáról. A cikk szövegét idézzük az alábbiakban.

Hol máshol lehetne igazából megismerni egy sportágat, mint annak szülőhazájában... Így gondolkodtak a Miskolc Steelers amerikaifutball csapatánál is, ahol még 2008 őszén vetődött fel egy egyesült államok-beli „kirándulás” gondolata. Az acélfiúk rögtön összehozták, hogy Miskolcnak Cleveland a testvérvárosa (melynek nem mellesleg van egy NFL-es együttese is, a Browns), úgyhogy ezen a vonalon indultak el. Rövidesen, az önkormányzat irányából kaptak egy-két címet, nevet, akikkel elkezdődött a szervezés. Az egyik úrral, akinek kazincbarcikai kapcsolatai vannak, itthon is találkozni tudtak, majd újabb levelek, e-mailek követték egymást. Egészen addig, míg össze nem állt a program, körülbelül három hete. A Steelers négy edzője, Aggod Péter, Harda Attila, Száraz Zsolt és Szegedi Máté vasárnap vágott neki a többezer kilométeres útnak – Clevelandbe hétfőn este érkeztek meg. A tényekhez tartozik, hogy a fiúk a költségeket maguk állták, állják, míg abban, hogy hasznosan töltsenek nyolc napot az amerikai metropoliszban, George Pogan, Jerry Torma és Tóth István vállalt szerepet.

– Eredetileg is úgy voltunk vele, hogy nekünk nem egy „csúcs csapatot” kell megnéznünk, hiszen az nagyon magas szint, ahová nehéz is bekerülni, bőven elég egy középiskolai együttes, ott próbáljunk meg edzéseken részt venni – mondta még a repülőre szállás előtt Száraz Zsolt. – Az egyeztetés olyan jól sikerült, hogy gyakorlatilag három szabad délelőttünk lett összesen, a többin lesz mit csinálnunk. Célok? Vannak. Az első, hogy átvegyük azt az érzést, amit ez a sport ott nyújt, ahol született, ami természetesen további lendületet adhat nekünk és a klubunknak is a jövőben. Mert azért más valamit tévében látni és más élőben... Emellett válaszokat kaphatunk olyan kérdésekre, amikre itthon nem tudtunk. Úgy érzem, sokat tanulhatunk ezalatt a nyolc nap alatt, és az összegyűlt anyagot szívesen megosztjuk majd bárkivel, aki erre igényt tart. Kicsit mi leszünk a magyar amerikaifutball Clevelandben, de idetartozik még az is: így, szervezett programokra trénerek még nem mentek ki Magyarországról Amerikába, tehát ebben mi úttörők vagyunk.
Balról jobbra: Harda Attila, Száraz Zsolt, Szegedi Máté, Aggod Péter Balról jobbra: Harda Attila, Száraz Zsolt, Szegedi Máté, Aggod Péter

A miskolci legények már ígéretet kaptak arra, hogy hazatértük után a hazai amerikaifutball magazin, a magyar nyelven (is) megjelenő Pro Football Magazinban főszereplők lesznek. S ugyan nem ez volt a legfontosabb, azért láthatják a Brownst is, mégpedig augusztus 22-én, helyi idő szerint este fél 8-tól a Detroit Lions elleni bajnokság előtti (preseason) mérkőzésen.
Molnár István

mérkőzések

2019 HFL,
alapszakasz:

április 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-14


április 27.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 38-21


május 12.:
Miskolc Steelers - Kyiv Capitals 14-41

május 18.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners 6-44

június 2.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 41-44

június 15. wild card-meccs: Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 33-28

június 22-23.:
ELŐDÖNTŐK
Fehérvár Enthroners - Budapest Cowbells 16-13
Kiyv Capitals - Budapest Wolves 35-27


július 6.:
DÖNTŐ - HUNGARIAN BOWL
Fehérvár Enthroners - Kiyv Capitals 14-12--------------------------------
2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys 6-19

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2 58-7

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers 6-15

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2 46-0

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 2 36-0

bajnokság

2019, HFL, alapszakasz

W
L
point
Wolves
5
0
152:66
Cowbells4
1
102:54
Enthroners
3
2
117:67
Capitals2
3
88:112
Sharks
1
4
85:161
Steelers0
5
96:180
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs