Clevelandben tanuló „acéledzők”

A fenti címen számol be a Borsod Online regionális hírportál (valamint szerdai számában az Észak-Magyarország napilap) a klub tréneri stábjának tíznapos tengeren túli tanulmányútjáról. A cikk szövegét idézzük az alábbiakban.

Hol máshol lehetne igazából megismerni egy sportágat, mint annak szülőhazájában... Így gondolkodtak a Miskolc Steelers amerikaifutball csapatánál is, ahol még 2008 őszén vetődött fel egy egyesült államok-beli „kirándulás” gondolata. Az acélfiúk rögtön összehozták, hogy Miskolcnak Cleveland a testvérvárosa (melynek nem mellesleg van egy NFL-es együttese is, a Browns), úgyhogy ezen a vonalon indultak el. Rövidesen, az önkormányzat irányából kaptak egy-két címet, nevet, akikkel elkezdődött a szervezés. Az egyik úrral, akinek kazincbarcikai kapcsolatai vannak, itthon is találkozni tudtak, majd újabb levelek, e-mailek követték egymást. Egészen addig, míg össze nem állt a program, körülbelül három hete. A Steelers négy edzője, Aggod Péter, Harda Attila, Száraz Zsolt és Szegedi Máté vasárnap vágott neki a többezer kilométeres útnak – Clevelandbe hétfőn este érkeztek meg. A tényekhez tartozik, hogy a fiúk a költségeket maguk állták, állják, míg abban, hogy hasznosan töltsenek nyolc napot az amerikai metropoliszban, George Pogan, Jerry Torma és Tóth István vállalt szerepet.

– Eredetileg is úgy voltunk vele, hogy nekünk nem egy „csúcs csapatot” kell megnéznünk, hiszen az nagyon magas szint, ahová nehéz is bekerülni, bőven elég egy középiskolai együttes, ott próbáljunk meg edzéseken részt venni – mondta még a repülőre szállás előtt Száraz Zsolt. – Az egyeztetés olyan jól sikerült, hogy gyakorlatilag három szabad délelőttünk lett összesen, a többin lesz mit csinálnunk. Célok? Vannak. Az első, hogy átvegyük azt az érzést, amit ez a sport ott nyújt, ahol született, ami természetesen további lendületet adhat nekünk és a klubunknak is a jövőben. Mert azért más valamit tévében látni és más élőben... Emellett válaszokat kaphatunk olyan kérdésekre, amikre itthon nem tudtunk. Úgy érzem, sokat tanulhatunk ezalatt a nyolc nap alatt, és az összegyűlt anyagot szívesen megosztjuk majd bárkivel, aki erre igényt tart. Kicsit mi leszünk a magyar amerikaifutball Clevelandben, de idetartozik még az is: így, szervezett programokra trénerek még nem mentek ki Magyarországról Amerikába, tehát ebben mi úttörők vagyunk.
Balról jobbra: Harda Attila, Száraz Zsolt, Szegedi Máté, Aggod Péter Balról jobbra: Harda Attila, Száraz Zsolt, Szegedi Máté, Aggod Péter

A miskolci legények már ígéretet kaptak arra, hogy hazatértük után a hazai amerikaifutball magazin, a magyar nyelven (is) megjelenő Pro Football Magazinban főszereplők lesznek. S ugyan nem ez volt a legfontosabb, azért láthatják a Brownst is, mégpedig augusztus 22-én, helyi idő szerint este fél 8-tól a Detroit Lions elleni bajnokság előtti (preseason) mérkőzésen.
Molnár István

mérkőzések

2022 HFL,
alapszakasz:

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 28-25 h.u.


május 21.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 21-29


június 11.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 31-38

június 18.:
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 28-7

július 2.:
ELŐDÖNTŐ
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 26-13

július 16.:
DÖNTŐ - XVI. Veolia Hungarian Bowl




--------------------------------
2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - Pannon Bowl
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Fehérvár Enthroners
4
0
150:51
Budapest Cowbells2
2
101:121
Budapest Wolves2
2
92:105
Miskolc Steelers1
3
87:120
Győr Sharks1
3
79:112



:








edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs