Itt is Amerika, ott is Amerika

Szerencsésen hazatértek trénereink messziföldről, amint arról egy hete már beszámoltunk. Ám nem csak mit teszünk így: a tíznapos tanulmányút sztorija a legnagyobb hazai szaklap, a Pro Football Magazin érdeklődését is felkeltette. Amellett, hogy erről beszámolunk, kattintás után arról is hírt kell adnunk, hogy a legutóbbi másodosztályú idényekben erős riválisunknak bizonyult újpestiek sem tétlenednek mostanában, noha ők nem utaztak Amerikába, hanem onnan hoztak maguknak szakembert.
„Amerikázós” napokon vagyunk túl. Zsolti, Máté, Peti és Attila alig érkeztek haza Clevelandből, máris csengett a telefon, hogy a PFM szerkesztőségéből jelezzék, (múlt) hétfőn stáb érkezik Pestről Miskolcra, riporterük célja, hogy alaposabb interjút készítsen a Steelers-edzőkkel, a fotósé pedig, hogy mindezt meg is örökítse. Nem mellékes, hogy a fényképész maga a Pro Football főszerkesztője, Szilágyi Gábor volt, aki Zahovay Ádám kollégáját kísérte el.

Szóba került aztán a beszélgetés során minden, az amerikai nagyvárosban egy cipőbolti eladólány karján látott magyar címertől a tízéves kissrácok alkotta offense falakon keresztül az NFL-meccs VIP-sátrában kérdőívet kínálgató néhai NFL Europe-játékosig minden és mindenki. Hogy kiket (köztük sztárokat) és miket láttak barátaink élményekben gazdag kirándulásuk folyamán, miket tapasztaltak, mit tanultak, min csodálkoztak, és min nem (például hogy Clevelandben „mindenki” magyar - hiszen ez köztudott).
A történeteik és gondolataik alapján íródott riport információnk szerint a Pro Football Magazin következő, szeptember végén esedékes számában fog megjelenni.
A PFM-től Zahovay Ádám faggatja Mátét, Attilát, Petit és Zsoltit. A riport a hó végén várható, már csak emiatt is érdemes lesz megvenni (netán előfizetni) a fél éve magyarul megjelenő magazint A PFM-től Zahovay Ádám faggatja Mátét, Attilát, Petit és Zsoltit. A riport a hó végén várható, már csak emiatt is érdemes lesz megvenni (netán előfizetni) a fél éve magyarul megjelenő magazint

Addig egy másik amerikaifocis szakember adja a témát a hazai szaksajtónak: az Újpest Bulldogs ugyanis megszerezte edzőjéül Russ A. Molzahnt, akinek három évtizedes rutin van a birtokában. Los Angelesből érkezett a magyar fővárosba, legalább egy évre terveznek vele.
(Valamivel bővebben minderről a kickoff.hu-n.)

Csak halkan tesszük hozzá: hogy aztán a Steelers a következő bajnoki kiírásban találkozik-e Mr. Molzahn újpesti tanítványaival, az nem csak a 2010-es sorsoláson múlik - hanem hogy ugyanabban az osztályban kezdi-e a jövő évet a két gárda. Márpedig a Bulldogs jelen állás szerint biztosan Div. II-es lesz...

mérkőzések

2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:


március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 22018 HFL,
alapszakasz:

március 25.:
Miskolc Steelers
- Nyíregyháza Tigers ELHALASZTVA!

április 8.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells

április 29.:
Győr Sharks - Miskolc Steelers

május 6.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves

május 19.:
Budapest Eagles - Miskolc Steelers

június 3.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners

június 17.:
DAK Acél Dunaújváros Gorillaz - Miskolc Steelers

elődöntő, június 30-július 1.
döntő, július 14.

edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)

bajnokság

2017, HFL, alapszakasz


Steelers
W

5
L

0
point

159:98
Heroes
3
2
120:122
Cowbells
3
2
105:104
Wolves 2
3
159:148
Sharks
1
4
101:148
Gorillaz 1
4
74:98
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs