Itt is Amerika, ott is Amerika

Szerencsésen hazatértek trénereink messziföldről, amint arról egy hete már beszámoltunk. Ám nem csak mit teszünk így: a tíznapos tanulmányút sztorija a legnagyobb hazai szaklap, a Pro Football Magazin érdeklődését is felkeltette. Amellett, hogy erről beszámolunk, kattintás után arról is hírt kell adnunk, hogy a legutóbbi másodosztályú idényekben erős riválisunknak bizonyult újpestiek sem tétlenednek mostanában, noha ők nem utaztak Amerikába, hanem onnan hoztak maguknak szakembert.
„Amerikázós” napokon vagyunk túl. Zsolti, Máté, Peti és Attila alig érkeztek haza Clevelandből, máris csengett a telefon, hogy a PFM szerkesztőségéből jelezzék, (múlt) hétfőn stáb érkezik Pestről Miskolcra, riporterük célja, hogy alaposabb interjút készítsen a Steelers-edzőkkel, a fotósé pedig, hogy mindezt meg is örökítse. Nem mellékes, hogy a fényképész maga a Pro Football főszerkesztője, Szilágyi Gábor volt, aki Zahovay Ádám kollégáját kísérte el.

Szóba került aztán a beszélgetés során minden, az amerikai nagyvárosban egy cipőbolti eladólány karján látott magyar címertől a tízéves kissrácok alkotta offense falakon keresztül az NFL-meccs VIP-sátrában kérdőívet kínálgató néhai NFL Europe-játékosig minden és mindenki. Hogy kiket (köztük sztárokat) és miket láttak barátaink élményekben gazdag kirándulásuk folyamán, miket tapasztaltak, mit tanultak, min csodálkoztak, és min nem (például hogy Clevelandben „mindenki” magyar - hiszen ez köztudott).
A történeteik és gondolataik alapján íródott riport információnk szerint a Pro Football Magazin következő, szeptember végén esedékes számában fog megjelenni.
A PFM-től Zahovay Ádám faggatja Mátét, Attilát, Petit és Zsoltit. A riport a hó végén várható, már csak emiatt is érdemes lesz megvenni (netán előfizetni) a fél éve magyarul megjelenő magazint A PFM-től Zahovay Ádám faggatja Mátét, Attilát, Petit és Zsoltit. A riport a hó végén várható, már csak emiatt is érdemes lesz megvenni (netán előfizetni) a fél éve magyarul megjelenő magazint

Addig egy másik amerikaifocis szakember adja a témát a hazai szaksajtónak: az Újpest Bulldogs ugyanis megszerezte edzőjéül Russ A. Molzahnt, akinek három évtizedes rutin van a birtokában. Los Angelesből érkezett a magyar fővárosba, legalább egy évre terveznek vele.
(Valamivel bővebben minderről a kickoff.hu-n.)

Csak halkan tesszük hozzá: hogy aztán a Steelers a következő bajnoki kiírásban találkozik-e Mr. Molzahn újpesti tanítványaival, az nem csak a 2010-es sorsoláson múlik - hanem hogy ugyanabban az osztályban kezdi-e a jövő évet a két gárda. Márpedig a Bulldogs jelen állás szerint biztosan Div. II-es lesz...

mérkőzések

2019 HFL,
alapszakasz:

április 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-14


április 27.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 38-21


május 12.:
Miskolc Steelers - Kyiv Capitals 14-41

május 18.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners 6-44

június 2.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 41-44

június 15. wild card-meccs: Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 33-28

június 22-23.:
ELŐDÖNTŐK
Fehérvár Enthroners - Budapest Cowbells 16-13
Kiyv Capitals - Budapest Wolves 35-27


július 6.:
DÖNTŐ - HUNGARIAN BOWL
Fehérvár Enthroners - Kiyv Capitals 14-12--------------------------------
2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys 6-19

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2 58-7

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers 6-15

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2 46-0

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 2 36-0

bajnokság

2019, HFL, alapszakasz

W
L
point
Wolves
5
0
152:66
Cowbells4
1
102:54
Enthroners
3
2
117:67
Capitals2
3
88:112
Sharks
1
4
85:161
Steelers0
5
96:180
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs