Kickoff-interjú: Sok minden eldől az első mérkőzésen

A kickoff.hu, értelemszerűen a bajnoki nyitányhoz időzítve, ismét Száraz Zsolt csapatvezetőnek (aktuálisan: junioredző) szegezte kérdéseit. A szakmai-rajongói portál interjújának szövegét mi is közöljük, továbbkattintás után olvasható.

- Elérkezett a szezonkezdet a Miskolc Steelersnek is. Hogy érzed, hogy sikerült a felkészülés? Felkészülési meccsek, milyen körülmények között edz a csapat, és így tovább.
- A harmadik bajnoki szezonunkat kezdjük meg az idén, és ez a felkészülés is olyan volt, mint a tavalyi, annyi különbséggel, hogy a téli időszak egy kicsit játékosabbra sikeredett az Aréna kupára való felkészülés miatt. Télen jó körülmények között raktuk le az alapokat és márciustól megszokott környezetünkben készültünk az idei szezon kezdetére, ami minden szempontból megfelel az elvárásainknak. Edzőmérkőzést - akárcsak tavaly - idén sem játszottunk, azonban egy alkalommal vendégül láttuk a Nyíregyháza Tigers csapatát egy közös edzésen, ahol szituációs gyakorlatok és egy rövid játék során próbáltuk kialakítani játékunkat.

- Mennyiben érintett titeket a holtszezonban a játékoskeringő?
- Mint minden évben, természetesen az idén is vannak változások a keretben. Játékosok jöttek és távoztak - köztük Joe Selmser is -, a tavalyi csapat magja azonban most is megmaradt, így játékoskeretünkben az lesz a legnagyobb változás, hogy egy évvel rutinosabb, tapasztaltabb lett az a gárda, amire építkezni lehet. Azonban újdonság, hogy az idén először tudott a csapat az utánpótlás korosztályhoz nyúlni és onnan is játékosokat nevezni a felnőtt keretbe.

- Hány fős a csapat kerete, milyen a kor szerinti összetétel?
- A csapat 2009-es kerete 43 nevet tartalmaz. Legfiatalabb játékosaink még nem érték el a 18-dik évet, a legöregebb azonban már túl van a 35-en is. Általánosságban azonban elmondható, hogy a keretünk még mindig fiatalnak számít a hazai futball-életben.
Száraz Zsolt: Aki az utánpótlást építi, az a jövőjének rakja le az alapjait. A junior játékosok lelkesek és edzéslátogatottságuk, hozzáállásuk példaértékű. Száraz Zsolt: Aki az utánpótlást építi, az a jövőjének rakja le az alapjait. A junior játékosok lelkesek és edzéslátogatottságuk, hozzáállásuk példaértékű.

- Nagy hangsúlyt fektettek a Juniorcsapat képzésére. Hogy állnak a srácok?
- Már jó egy éve megfogalmazódott a gondolat és az igény az utánpótlás-korosztály létrehozásának irányában. Aki az utánpótlást építi, az a jövőjének rakja le az alapjait, így 2008 őszén elkezdtük kialakítani utánpótlás-bázisunkat. Gyakorlatilag minimális hírveréssel sikerült egy átlag 30 fős keretet létrehozni, akik egy több hónapos elméleti és gyakorlati képzésben részesültek. Márciustól már az őszi megmérettetésre készülnek úgy, hogy heti két alkalommal jó körülmények között gyakorolnak. A játékosok lelkesek és edzéslátogatottságuk, hozzáállásuk példaértékű. Tehetségüket bizonyítja, hogy páran a nagy csapat keretében is elfoglalhatták a helyüket és az ott szerzett tapasztalatokat reményeink szerint az utánpótlás korosztályban is felhasználhatják.

- A közelmúltban sikerült három helyi médiummal is megegyezésre jutnotok. Mesélnél erről?
- A Steelers komoly figyelmet fordít arra, hogy jó kapcsolatot tartson fenn, illetve alakítson ki a helyi média szereplőivel. Tavaly óta külön ember foglalkozik a csapat médiában való megjelenéseivel és már a 2008-as évben sikerült sok tartalmas és érdekes médiaszereplést létrehozni mind a régión belül, mind országosan. A tavalyi év sikereit idén már az év elején sikerült felülmúlni és a sok munka sikereként létrejött két támogatói megállapodás a helyi média képviselőivel. A Mikom-csoport Miskolc meghatározó médiaszereplője. A MiTV televízió és a Minap hetilap révén a csapatnak rendszeresen szerepe lesz a helyi televízióban és sajtóban, míg az éter hullámain az Express Rádió vált a Steelers társává a mindennapokban. Ezek mellett a csapat rendszeresen vendége az Észak-Magyarország című napilapnak és a Tipp újságnak, ami Miskolc fiataljainak szól és hetente jelenik meg a városban.

- Milyennek ítéltétek a csapat sorsolását? Négy hétvége alatt játszotok három meccset, mit gondolsz, ez előnyötökre vállhat vagy inkább hátrány?
- A csapat sorsolását nem tartom se könnyűnek, se nehéznek, egyet azonban biztosan tudok: hogy az idén nem lehet majd egy egész félidőnyi előnyt adni az ellenfeleinknek, mint azt tavaly tettük... Az első három mérkőzés komoly erőpróba lesz a csapat számára, sok múlik azon, hogyan tudjuk sérülések nélkül átvészelni. Ha sikerül az első akadályt győzelemmel zárni, akkor ez olyan mentális erőt adhat a csapatnak, amivel ki tudjuk harcolni a csoport első helyét. Nem minden, de sok minden el fog dőlni az első mérkőzésen…

- A Miskolc Steelerst sokan tartják a Divízió 2 esélyesének. Milyen mérleget tartasz reálisnak a szezon végére?
- A csoport mind a két riválisát sikerült tavaly megelőznünk az alapszakaszban és ezt az idén is szeretnénk megismételni. A cél nem lehet más, mint a csoportgyőzelem és akkor ismét sikerül a rájátszásba kerülni. Ott a reális cél az elődöntő, amit az idén sikerként fogadnánk el. A pályán mindent meg fogunk tenni a jó eredményért és azért, hogy az idén négyszer is játszhassunk fantasztikus és lelkes közönségünk előtt a bajnokságban.

- Április 25-én az a Dunaújváros Gorillaz látogat Miskolcra, amely 34-0-ra verte az Újpest Bulldogsot. Mit vársz a meccstől?
- Kemény mérkőzés lesz. A Gorillaz sokat fejlődött tavalyhoz képest, azonban a 34-0 oka sokkal inkább a nagyon gyenge napot kifogó újpesti csapat játékában keresendő. A Gorillaz játékán érződik a sok munka és az, hogy pontosan tudják, mi a csapatuk erőssége. Felkészültünk szombati ellenfelünk játékából és hazai pályán, szép számú közönségünk előtt nekünk kötelező a jó szereplés. Hogy mit várok? Sportszerű mérkőzésen nem fogjuk megszakítani hagyományunkat és mint eddig mindig, most is győzelemmel fogunk távozni a népkerti arénából!

szerző: Zahovay Ádám

mérkőzések

2018 HFL,
alapszakasz:

március 25.:
Miskolc Steelers
- Nyíregyháza Tigers ELHALASZTVA!

április 8.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 24-25

április 29.:
Győr Sharks - Miskolc Steelers 6-35

május 6.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 21-13

május 19.:
Budapest Eagles - Miskolc Steelers 26-35

június 3.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners 48-13

június 9.:
Miskolc Steelers
- Nyíregyháza Tigers 35-0


június 17.:
DAK Acél Dunaújváros Gorillaz - Miskolc Steelers 10-24

elődöntő, július 1.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 33-14

döntő, július 14.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 34-30


--------------------------------
2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys 6-19

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2 58-7

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers 6-15

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2 46-0

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 2 36-0

bajnokság

2018, HFL, alapszakasz

W
L
point
Wolves
6
1
209:76
Steelers6
1
222:93
Cowbells
6
1
202:119
Tigers
4
3
193:140
Enthroners2
5
123:210
Sharks
2
5
68:175
Eagles
2
5
112:216
Gorillaz
0
7
60:160

edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs