"A bajnoki címre hajt a Steelers"

A másodosztályban rengeteg mindenről döntő, Eagles-Steelers mérkőzés előtt kérdezte a mafl.hu a miskolciak vezetőedzőjét, Száraz Zsoltot. Koroknai Gergely interjúja.


- Idén 4-0-s mérlegnél jártok. Meglesz az Eagles ellen az 5-0, és vele a bajnoki cím?

Száraz Zsolt: - Úgy vagyunk ezzel, mint a tanuló diák, aki egész évben jól teljesít és maximálisak az osztályzatai, de tudja, hogy minden a vizsgán fog eldőlni, ahol ha rossz tételt húz és botlik, azzal az egész éves teljesítményét kérdőjelezi meg. Nekünk most az Eagles-meccs jelenti a vizsgát és sokat készültünk rá. Mert a cél a Sasok legyőzése és végső soron a 4. Pannon Bowl megnyerése.

- Meg tudtátok figyelni a szezon során az Eagles csapatát? Készültök külön rájuk?

- A szezon során elég sok információt sikerült begyűjteni az ellenfelekről, köztük természetesen az aktuálisról is. A felkészülésünk során elsősorban a saját játékunkat próbáltuk minél eredményesebbre csiszolni, amihez hozzátartozott az is, hogy mindig hozzátettünk valamit a játék képéhez, ami újdonságnak számított. Így lesz ez az Eagles elleni mérkőzésen is, hiszen erről szóltak az elmúlt hónapok edzései, mérkőzései.

- Az utolsó ellenfeleteket, a Wolves 2-t az eddigi eredmények alapján mennyire lehet majd "leírni"?

- A Wolves 2 ellen is úgy készülünk, mint eddig mindegyik mérkőzésre, megpróbálunk bajnokesélyes csapathoz mérten megfelelő teljesítménnyel előrukkolni abban a tudatban, hogy - ha a bajnoki kiírás is úgy alakul - a következő évben a felsőbb osztályban kell helyt állnunk. Ez nagy feladat lesz, de már az Eagles ellen és az utolsó, Wolves elleni mérkőzésen is jelezni fogjuk, hogy készen állunk rá.

Az év elején kinevezett új főtréner állandó segítőjével, a defense-ért felelős Szegedi Mátéval Tatán Az év elején kinevezett új főtréner állandó segítőjével, a defense-ért felelős Szegedi Mátéval Tatán

- A Mustangs ellen lassan, egymás vállára tett kezekkel vonultatok be, kifejezve együttérzéseteket az árvízkárosultakkal. Van vagy volt módotok egyéb módon is segíteni egyesületi szinten?

- Ez egy egészen megdöbbentő története volt az elmúlt egy-két hétnek. A csapatból a legtöbben életükben először találkoztak hasonló katasztrófával, és természetes volt a reakció, hogy a csapatnak össze kell fogni és a magunk módján segíteni az árvízi károk enyhítésében. Ezért a csapat részt vett Miskolc egyik kritikus pontján a védekezésben és azon a vasárnap éjjelen 11 óráig fáradhatatlanul pakolták a srácok a homokzsákokat. Az áradás ugyan lassan elmúlik, de sokakban hagyott sokáig tartó emléket, és ezt, illetve a szolidaritásunkat akartuk kifejezni a bevonulásunkkal.

- Nyolc nap alatt két idegenbeli meccsetek van - marad idő a regenerálódásra?

- Ez az időszak a bajnokság legnehezebb része, de megpróbáltuk a közbeeső héten úgy terhelni a játékosokat, hogy frissek legyenek a következő fontos mérkőzésre is. A rövid idő jelen helyzetben akár még előny is lehet, hiszen a Tata elleni lelkesedés egész héten érezhető volt a csapaton, és látom rajtuk, hogy nagyon ki vannak éhezve a sikerre, nagyon akarják ezt a bajnoki címet.

- Fizikailag és anyagilag mennyire terheli meg a csapatot ez a két mérkőzés?

- Fizikailag nem fog gondot okozni, hiszen eddig mindegyik mérkőzést a végéig jól bírtuk, sőt, ezek az időszakok mindig a mi csapatunknak kedveztek, amit az eredmények alakulása is jól mutat. Ami az anyagiakat illeti, először szeretném megköszönni a támogatóinknak, hogy a nehezebb és a sikeresebb időszakokban egyaránt mellettünk álltak és állnak, és egy családként élték át velünk az elmúlt éveket. Azonban mi sem dúskálunk az anyagi javakban, de a csapattagok és a támogatók is egy emberként segítik a klubot és ez biztosítja, hogy stabil és megbízható lábakon áll az egyesület.

Koroknai Gergely

mérkőzések

2018 HFL,
alapszakasz:

március 25.:
Miskolc Steelers
- Nyíregyháza Tigers ELHALASZTVA!

április 8.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 24-25

április 29.:
Győr Sharks - Miskolc Steelers 6-35

május 6.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 21-13

május 19.:
Budapest Eagles - Miskolc Steelers 26-35

június 3.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners 48-13

június 9.:
Miskolc Steelers
- Nyíregyháza Tigers 35-0


június 17.:
DAK Acél Dunaújváros Gorillaz - Miskolc Steelers 10-24

elődöntő, július 1.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 33-14

döntő, július 14.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 34-30


--------------------------------
2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys 6-19

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2 58-7

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers 6-15

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2 46-0

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 2 36-0

bajnokság

2018, HFL, alapszakasz

W
L
point
Wolves
6
1
209:76
Steelers6
1
222:93
Cowbells
6
1
202:119
Tigers
4
3
193:140
Enthroners2
5
123:210
Sharks
2
5
68:175
Eagles
2
5
112:216
Gorillaz
0
7
60:160

edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs