"A legnagyobb változás a fejekben történt"

Újabb interjút közölt a futball-liga honlapja csapatunk trénerével, az apropó a legutóbbi cikkhez képest az időközben begyűjtött ötödik idei győzelem és a borítékolható aranyérem.
Száraz Zsoltot, a Miskolc Steelers vezetőedzőjét Koroknai Gergely kérdezte a már bezsebelt bajnoki cím kapcsán.

- Kiesés után most 5-0-val, jó három héttel a bajnokság vége előtt bajnoknak mondhatjátok magatokat. Mi változott a csapatnál az elmúlt évben?

Száraz Zsolt: - Amikor az év elején felkértek arra, hogy vezessem a csapatot, nem volt könnyű azonnal igent mondanom, két okból kifolyólag. Bár természetesen vonzott a feladat, azonban én elsődleges feladatomnak a juniorjátékosok felkészítését tartottam, másodsorban pedig félő volt, hogy az elmúlt év sikertelensége mély nyomokat hagyott a csapatban. A sors azonban úgy alakította, hogy az év elején én készíthettem fel a csapatot az Aréna kupára, ahol láttam, hogy megfelelő motiválással ez a csapat igen is tud a végsőkig küzdeni és a játékosaink ki vannak éhezve a sikerre. Sorolhatnám az okokat, az új playbooktól kezdve a 2008-ban indult juniorprogram sikerén át - 17 junior korú játékos játszott az idei bajnokságban a nagyoknál - a stabil edzéslátogatottságig sok mindent, azonban a legnagyobb változás a fejekben történt és a győzelmek a "csapattá" válásunknak köszönhetőek legfőképpen.

- Igaz, hogy valamivel gyengébb mezőnyben, de akkor is szép eredmény az idei. Melyik csapat ellen volt a legnehezebb mérkőzésetek?

SzZs: - Sokszor próbáltuk már elhelyezni csapatunkat egy képzeletbeli rangsorban és szinte minden mérkőzés után megállapítottuk, hogy a jelenlegi Divízió II-ből több csapat méltó ellenfele lehetne jó néhány Divízió i-ben játszó csapatnak, ezért nem találom szerencsésnek és nem is értek egyet azzal a kijelentéssel, miszerint hatalmas különbség lenne a két csoport között. Az első osztályban vannak kimagasló csapatok, de ezek nem csak az alsó osztályhoz, hanem a felsőbb osztály sok csapatához képest is előrébb vannak, bár előnyük inkább csökken, mintsem nő évről évre. Megfelelő háttérrel és a fiatalok minél sikeresebb képzésével pár év alatt óriásit változhat a ma ismert erősorrend.
A mi legnehezebb mérkőzésünk egyértelműen a székesfehérvári találkozó volt. Az idényben kétszer kellett nagy hátrányból felállnunk, és amíg az Eagles ellen bíztam a csapatomban, az Enthorners ellen a tudásunk mellé kellett a Steelers-szív és a "szerencse" is a győzelemhez. Ott a lefújás pillanatában - a "jászberényi pokol" után fél évvel - a csapat önbecsülése és küzdeni akarása visszahozott minket a fénybe és átérezhettük a fehérvári mennyországot. Nagyon jó érzés volt ezt megélni és a csapattal örülni a diadalnak.

Az edző (középen) közvetlen segítőivel és kulcsjátékosaival - Tatán, a meccs előtti készülődés pillanataiban Az edző (középen) közvetlen segítőivel és kulcsjátékosaival - Tatán, a meccs előtti készülődés pillanataiban

- Kétszer is tudtatok a második félidőben 10 pontnál nagyobb hátrányból fordítani. Mit mondtál ilyenkor a fiúknak? Lassan már külön jó ómen lesz, ha 19-7-re mennek ellenetek...

SzZs: - Hát, a szünetben nem mindig dicsértem meg őket... Mivel ezek a mérkőzéseken felbukkanó problémák rendre a mi hibáinkból adódtak, mindig tudtuk, mire kell jobban odafigyelni. Természetesen ilyenkor az edző próbálja felrázni a csapatát és megpróbálja elhitetni a játékosaival, hogy ez még nem a végeredmény és küzdeni, akarni kell a győzelemhez, ami néha akadozva, néha könnyebben, de ebben a szezonban mindig a miénk lett végül. Ugyanakkor szerencsésnek mondhatom magam, mert motiválhatóak voltak a játékosaim és mindent megtettek egymásért és a csapatért.

- Az eddig ellenfelek közül kit látnátok legszívesebben egy osztállyal feljebb, jövőre, magatok mellett, azaz melyik a legszimpatikusabb csapat?

SzZs: - Mint általában elmondható, az idén is sok új és szimpatikus csapatot ismerhettünk meg az ellenfeleinkben. Nehéz kiemelni egy csapatot, azonban véleményem szerint az Enthorners csapatának játékosai egyéni képzettségben kiemelkednek a mezőnyből. Csapatként mégis a Raptors gárdája tette rám a legjobb benyomást, még akkor is, ha az ellenünk elért eredményük sima mérkőzést mutat. Bárki is játssza a 2010-es osztályozó-meccset, már most ki merem jelenteni, izgalmas, kétesélyes találkozóra van kilátás.

Száraz Zsoltnak, a Steelers teljes vezetői stábjával egyetemben, immár egyre inkább a messzi távolba kell előretekintenie: a legfelsőbb osztályban teljesítendő 2010-es évadra

- Mennyire lesz tét nélküli az utolsó mérkőzésetek?

SzZs: - Nem lesz tét nélküli ez sem, és bár a bajnokságot már megnyertük, a 6-0-s szezon elérhetősége nagyon hajtja a fiúkat. A tavalyi év után tartozunk magunknak, a közönségnek és az egész Steelers-családnak ezzel a győzelemmel, ezért mindent meg fogunk tenni ennek érdekében. Mivel egyéni céljaik is lesznek a fiúknak, a legerősebb felállásban kezdünk és teljes erőbedobással játszunk a mérkőzés végéig.

- Lesz majd hatalmas bajnoki ünneplés, vagy már megvolt?

SzZs: - Volt is, lesz is! Természetesen az Eagles elleni mérkőzés után, amikor már tudhattuk, hogy biztosan bajnokok vagyunk, a fiúk nagyon boldogok voltak, illetve Páll Sándor, egyesületünk elnöke és Nádi Gyula alelnök gondoskodott arról, hogy mielőtt hazaérünk, egy vacsora mellett még aznap megünnepelhessük a bajnoki címet.
Természetesen ezzel nem zártuk le az ünneplést, és azt hazai pályán, a szezonzáró mérkőzésen bajnokhoz méltó körítéssel fogjuk folytatni, ahová szeretnék ezúton is mindenkit meginvitálni egy várhatóan igen jó mérkőzésre, ahol színvonalas szórakozást ígérhetek mindenkinek, aki szereti az amerikai footballt vagy csak egyszerűen kíváncsi, hogyan ünnepli meg Miskolc legújabb bajnokcsapatát, a Steelerst.

Koroknai Gergely

mérkőzések

2018 HFL,
alapszakasz:

március 25.:
Miskolc Steelers
- Nyíregyháza Tigers ELHALASZTVA!

április 8.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 24-25

április 29.:
Győr Sharks - Miskolc Steelers 6-35

május 6.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 21-13

május 19.:
Budapest Eagles - Miskolc Steelers 26-35

június 3.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners 48-13

június 9.:
Miskolc Steelers
- Nyíregyháza Tigers 35-0


június 17.:
DAK Acél Dunaújváros Gorillaz - Miskolc Steelers 10-24

elődöntő, július 1.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 33-14

döntő, július 14.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 34-30


--------------------------------
2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys 6-19

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2 58-7

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers 6-15

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2 46-0

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 2 36-0

bajnokság

2018, HFL, alapszakasz

W
L
point
Wolves
6
1
209:76
Steelers6
1
222:93
Cowbells
6
1
202:119
Tigers
4
3
193:140
Enthroners2
5
123:210
Sharks
2
5
68:175
Eagles
2
5
112:216
Gorillaz
0
7
60:160

edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs