A válogatott is „acélos” lesz

Alakulóban a magyar amerikaifutball-válogatott, s vezetői remélik, a lehető legerősebb alakulatot sikerül összerakni a hazai játékosokból jövő nyárra-ősre, mire az első megmérettetések elkövetkezhetnek. A fenti címbeli utalás ugyanakkor arra is értendő, hogy lesz Steelers-játékos a keretben. A néhány hete megtartott try-outon ugyanis a szakmai stáb több miskolci futballistát is megnézett, s az utána kihirdetett rosterre többen is felkerültek - így a Miskolc Steelers puntere, Szabó Roland.
Roland két Acélcsapat-beli társával, Imricskó Péterrel és Szabó Dáviddal járt a háromnapos fővárosi megmérettetésen (ahol két további miskolcit, az egykor szintén steelerses mezben szereplő Lakatos Bencét és Szabó Ferencet is beválogatták a legjobbak közé), ezt követően írta meg kérésünkre élményeit, benyomásait.

Beszámoló a magyar válogatott csapat kiválasztási folyamata első állomásáról, egy 3 napos tryoutról

Izgatottan érkeztünk péntek délután a Népligetbe, ahol a regisztrációt követően elfoglalhattuk a szobánkat. Az elvárásaink nagyok voltak magunkkal szemben hisz mindenki a legjobbját akarta mutatni. Azonban tudtuk, hogy nem vagyunk topformában, mert a csapatunk szezonja a nyár elején már véget ért, és a válogatóra is csak két hetünk volt felkészülni, ami, valljuk be, nem túl sok. Az én részemről ezt a két hetet próbáltam maximálisan kihasználni, extra konditermi és atlétikai edzésekkel. Nyilván a két steelerses játékostársam is megtett mindent a jó forma elérésének érdekében.
Külön öröm volt, hogy barátomat és öcsémet is meghívták a válogatóra. Továbbá régi győri csapattársakkal is találkozhattam. Ezért, mondhatni, „családias” volt a hangulat. Ezt a pályán kívülre értem, mert az edzésen nem voltak barátok a LOS túloldalán…

Szabó Roland, mellette Imricskó Péter és Szabó Dávid (fotó: Makranczi László)

Pár szót ejtenék a tréningekről.  Kimondottan jól szervezettek voltak. Minden edző a saját csoportjával foglakozott az edzések elején. Később csoportok dolgoztak egymással. A játékosok láthatóan elszántak és teljességgel koncentráltak voltak. Az a mintegy 110 résztvevő, aki megjelent, meggyőződésem, ténylegesen a legjobbak az országban. Mindegyikük sok időt és energiát és nem utolsó sorban pénzt fordít arra, hogy fizikailag, mentálisan és taktikailag is a legjobb legyen a mezőnyben. Külön öröm volt őket a vasárnapi pörgős scrimmage (támadó és védekező sor játszik egymás ellen) edzésen látni.

(fotó: Kökény János)

Várom már a következő tábort, ami jövő nyáron lesz. A válogatott mérkőzések pedig ősszel várhatók. Szeretném, ha képviselhetném a Miskolc Steelers csapatát a végső keretben. Így a fiatal játékosok is láthatnák, hogy az országban a legjobb körülményeket biztosító csapatból elszántsággal és sok-sok munkával be lehet kerülni akár a válogatottba is. Így egy kis plusz motivációt adva nekik, hogy minél jobb teljesítményt várjanak el maguktól és a csapattársaiktól. Mert végső soron az amerikaifoci egy csapatjáték, tehát a csapat csak annyira erős - mint annak a leggyengébb tagja.
Szabó Roland

mérkőzések

2019 HFL,
alapszakasz:

április 7.:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers 16-14


április 27.:
Budapest Cowbells - Miskolc Steelers 38-21


május 12.:
Miskolc Steelers - Kyiv Capitals 14-41

május 18.:
Miskolc Steelers - Fehérvár Enthroners 6-44

június 2.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 41-44

június 15. wild card-meccs: Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 33-28

június 22-23.:
ELŐDÖNTŐK
Fehérvár Enthroners - Budapest Cowbells 16-13
Kiyv Capitals - Budapest Wolves 35-27


július 6.:
DÖNTŐ - HUNGARIAN BOWL
Fehérvár Enthroners - Kiyv Capitals 14-12--------------------------------
2018 Divízió II bajnokság,
alapszakasz:

március 17.:
Miskolc Steelers 2 - Budapest Wolves 2 6-14

április 1.:
Miskolc Steelers 2 - Rebels Oldboys 6-19

április 15.:
Eger Heroes - Miskolc Steelers 2 58-7

május 12.:
Miskolc Steelers 2 - VSD Rangers 6-15

május 27.:
Dabas Sparks - Miskolc Steelers 2 46-0

június 16.:
Wolverines - Miskolc Steelers 2 36-0

bajnokság

2019, HFL, alapszakasz

W
L
point
Wolves
5
0
152:66
Cowbells4
1
102:54
Enthroners
3
2
117:67
Capitals2
3
88:112
Sharks
1
4
85:161
Steelers0
5
96:180
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 3 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs