Az Acélfiúkra fenik a fogukat a Tigrisek?

A fenti címmel jelent meg beharangozó a vasárnapi keleti derbire a Szabolcs Online-on, s annak nyomán a társportál Borsod Online-on. Az eredetihez képest a kérdőjelet, persze, már mi tettük a mondat végére...
Az alábbiakban elolvasható a rövid anyag, ez vezeti fel tehát a vasárnap délután 3 órakor a szomszédos megyeszékhelyen kezdődő találkozót, amelyet a tavalyi Divízió I-es bajnoki döntős és az ugyanebbe az osztályba idénre felkerült, előző évi Div. II-es aranyérmes vív: Nyíregyháza Tigers - Miskolc Steelers. A helyszín a Tiszavasvári úti NYVSC-pálya.

 


A Nyíregyháza Tigers honlapjának címe: nyiregyhazatigers.hu - innen származik a fenti banner is.

És akkor az ígért cikkszöveg a szon/boon.hu-ról; a félreértések elkerülése végett: nyíregyházi szerzők (KM-ML) tollából. Utána pedig a ProFootballMagazin.hu felvezetője a meccshez:

Az élvonalban újonc miskolciak ellen csakis a győzelem az elfogadható.
Igaz, még nincs olyan hagyománya, mint fociban a Szpari-DVTK derbiknek, de akkor is szomszédvári rangadó lesz vasárnap délután a Tiszavasvári úti stadionban. Ez is foci lesz, de nem hagyományos, hanem amerikai, és a Nyíregyháza Tigers a Miskolc Steelers (Acélfiúk) csapatát fogadja.
A múlt vasárnapra beharangozott, a nemzetközi sorozatban szereplő Budapest Cowboys elleni hazai edzőmeccs, sajnos, elmaradt, mert a szövetség nem értesítette ki időben a játékvezetőket. Az a mérkőzés pedig remek felkészülési lehetőséget biztosított volna a hazaiaknak a bajnoki találkozóra.
A divízió I-ben tavaly ezüstérmes Tigriseknél immáron Hanász Róbert a vezetőedző, a mieink a nyitófordulóban magabiztos produkcióval, 43-6-ra nyertek a Budapest Titans ellen.
A borsodiakkal jó kapcsolatot ápolnak a nyíregyháziak, tavaly például közös csapattal vettek részt a juniorok bajnokságában. A hat éve alakult vendég miskolciak most debütálnak az élvonalban és a 24 esztendős amerikai Phillip Hildebrandt vezetőedző dirigálta borsodiak aligha adják majd könnyen a bőrüket.
Az esélyek egyértelműen a Tigers mellett szólnak, remélhetőleg ez vasárnap a játékban és az eredményben is tükröződni fog.




Pro Football Magazin:
A Tigers már behúzott egy meccset idén és bár a Titansnél erősebbnek ígérkezik a Steelers, egyértelműen a Nyíregyháza a favorit ezen a hétvégén is.
Phillip Hilderbrand edzőnek igen gyorsan latba kellett vetnie minden tudását, hogy felkészítse a miskolci csapatot a tavalyi döntős Tigers ellen. 2010-ben a Steelers főleg erőszakos futójátékáról volt híres az alsó divízióban, de nyilvánvaló, hogy egydimenziós támadással nem fognak tudni komoly eredményeket elérni a Nyíregyháza ellen, így komoly szerepet kaphat Lakatos Bence WR a passzjátékban. A Tigers annak ellenére is be tudta könnyedén húzni előző győzelmét, hogy Vasyl Jordant nem hagyták a Titánok érvényesülni a zsebben és a bootleg-passzok során sem. A Steelers ebből okulva nem játszhat statikus védelmet, mert ez már a meccs első felében a vesztüket jelentheti.

mérkőzések

2022 HFL,
alapszakasz:

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 28-25 h.u.


május 21.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 21-29


június 11.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 31-38

június 18.:
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 28-7

július 2.:
ELŐDÖNTŐ
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 26-13

július 16.:
DÖNTŐ - XVI. Veolia Hungarian Bowl




--------------------------------
2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - Pannon Bowl
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Fehérvár Enthroners
4
0
150:51
Budapest Cowbells2
2
101:121
Budapest Wolves2
2
92:105
Miskolc Steelers1
3
87:120
Győr Sharks1
3
79:112



:








edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs