Békéscsaba Raptors - Miskolc Steelers 34-31

Ez a huszonegy nem a nyerő fajtából való volt... Mármint először a hazaiak által már az első negyedben (!) megszerzett 21 pontos előny: ez kevésnek bizonyult a végső győzelemhez. Aztán az ugyanennyi pont begyűjtésével előrukkoló vendégeknek is, hiába fejelték meg a bravúros egyenlítéshez szükséges mennyiséget utóbb még egy touchdownnyival. A 28-28-as negyedik negyedbeli állásról végül egyik félnek sem sikerült továbblépnie a rendes játékidőben, majd kiderült, a Steelers számára a hosszabbítás nyitányaként field goalból elért újabb hárompontos vezetés is kevés, mikor a szabályok által lehetővé tett "ellentámadásból" a Raptors hatpontost tudott kicsikarni. (Az overtime tehát 6-3-ra dőlt el.) A helyszíni szpíker utolsó mondataként ezt jegyezhettük fel: "Hatalmas mérkőzés volt."

Békéscsaba Raptors - Miskolc Steelers 34-31 (21-0, 0-6, 0-22, 7-0, 6-3)
Magyar bajnokság, Divízió I., Békéscsaba, 2011. május 15., 200 néző

Miskolci pontszerzők: Koleszár Péter TD (elkapott, Joe Selmser passzából), Imricskó Péter TD (futott) és 2-pontos extra, Jobbágy Tamás 2 TD (elkapott, Joe Selmser passzaiból), Horváth Csaba FG és 2 extrapont-rúgás. Kegyes Ákos és Kiss Viktor ért még el egy-egy interceptiont.

Philip Hilderbrand vezetőedző a lefújás után az Észak-Magyarország napilap részére az alábbiak szerint értékelt:
- A négyórás ideutazás miatt tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz a mérkőzés. Az első félidőre még nem is sikerült "felébrednünk". Aztán azonban felkeltünk a padlóról, nagyszerű második félidőt játszottunk. Ha nem nézem el a végén azt a 4. kísérletet, és field goal rúgunk, alighanem nyerünk a rendes játékidőben.

Az alábbiakon túl további képsorozat található a Galéria aloldalon.


A felső fotón Jobbágy Tamás WR egyik touchdown-elkapása látható,
az alsón pedig az amúgy elsőszámú Steelers-receivernek számító
Lakatos Bence, aki ezúttal nem gyarapította találatai számát


A Pro Football Magazin weboldala az alábbiak szerint számolt be a csabai történésekről:

Az MAFL Divízió I keretén belül a hibátlan mérleggel rendelkező Békéscsaba Raptors fogadta otthonában, a Jamina-pályán a 2-2-vel álló Miskolc Steelers gárdáját vasárnap délután. A szépszámú közönség előtt hihetetlenül izgalmas, színvonalas, hosszú és sportszerű mérkőzést játszottak a csapatok.

A hazaiak Békéscsabán ott folytatták, ahol Szolnokon abbahagyták. Miután a Békéscsaba a visszahordást választotta, Horváth Csaba (#3) rúgását Németh Márton (#33) hordta vissza, rögtön a Steelers end zone-jába, körülbelül 80 yardos kickoff return TD-t szerezve. Beliczay Olivér a tőle megszokott pontossággal hajtotta végre az ezt követő extrapont-rúgást, így a mérkőzés első percében máris 7-0-ra vezetett a Raptors.
Jöhetett a pályára a Steelers támadócsapata, de nem sokáig maradtak fent, Papp Péter DE kierőszakolt egy szabadlabdát, amit a hazaiak meg is szereztek a saját térfelükön, az 50 yardos vonal közelében. Az ellentámadást a Steelers levédekezte, majd punt után Papp szabálytalankodott, facemask miatt 15 yardot haladt előre a Steelers, de aztán 10-et sétáltak hátra holding miatt. Negyedik kísérletre is nekimentek (egyébként az egész mérkőzésre ez volt a jellemző részükről), és egy trükkös játékkal megszerezték a first downt, aztán mégis el kellett rúgniuk a labdát. Beliczay holdingja után a remekül játszó Krasznai Balázs (#11) passzát Benkő Bence WR (#29) kapta el középen, és mivel sikerült kicsusszannia a Steelers-védők kezei közül, mintegy 80 yard megtétele után TD-t szerzett, 14-0. Ezután a Steelers a Raptors 23 yardos vonalánál ismét nekiment 4. kísérletre, de nem tudtak first downt szerezni, így a támadás joga a hazaiakhoz került. Vukasin Tomcic (#8) hosszú elkapása is kellett ahhoz, hogy a drive végén egy 2 yardos futással Bakos Gábor (#30) touchdownt szerezzen, 21-0 az első negyed végén.

A 2. negyedben kicsit belassult a tempó. Egy Beliczay-punt után a vendégek a 12 yardos vonalról indultak és Joe Selmser (#11) irányító bal szélső futásánál (Selmser erőfutásai egyébként végig gondot okoztak a Raptoroknak) Szász Róbert (#20) súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, a mentő is begurult a pályára; később kiderült, enyhébb agyrázkódással megúszta a Selmser sisakjával való találkozást. Zahorán Csaba (#93) LB facemask szabálytalansága után a Steelers egyébként is taktikusan játszó, a labdát remekül rejtő támadócsapata hatékonnyá vált, szépen haladtak előre, Koleszár Péter TD-elkapásával pedig szépítettek, de az extrapontnál a snap kissé magasra sikerült Horváthnak, a 30 yardos vonalnál hasalt rá egy halom játékos a labdára, 21-6.

A harmadik negyed, a második félidő kezdete is ígéretesen indult a Raptors számára, az addig remekül futó Lippai Péter (#36) elejtette a labdát, amit a csabai Zahorán szerzett meg. Amint azt már idén megszokhattuk, a második félidőben a Raptoroknál Krasznai QB lent maradt, helyette Dögei Tamás lépett a center mögé. Nem csak az ő hibája volt, de a passzai nem nagyon akartak embert találni, amikor mégis, az elkapó nem tudta megtartani a labdát. Beliczay tehát puntolt, Lakatos Bence (#82) remek visszahordását is neki kellett megakadályozni a félpálya közelében. A Steelers drive-jának Imricskó Péter (#81) vetett véget, aki kábé 10 yardról megállíthatatlanul menetelt be a Raptors end zone-jába. Sikeres extra pont után 21-13-ra módosult az állás. Ismét jöhetett Dögei és a Raptors, előrébb jutniuk azonban igazából csak illegal helmet contact miatt sikerült. Tóth Gábor (#13) kapott egy passzt a Steelers end zone-jában, de a vendégek védői nem nézték tétlenül, többen is ott voltak, hogy megakadályozzák a TD-t. A következő említésre méltó esemény Jobbágy Tamás elkapása, amely touchdownt ért, de Németh Bence kései, sportszerűtlen ütközése miatt a Steelers az extra pontot körülbelül 2 yard távolságból rúghatta volna - értelemszerűen 2 pontra mentek, ami sikerült is, 21-21, a 3. negyedben tehát a Steelers ledolgozta a 21 pontos hátrányt.
A Raptors támadói Dögei irányításával továbbra sem muzsikáltak túl fényesen. A Steelers következő, pontokat érő drive-ja során a támadófalban keletkezett egy kis zűrzavar, a támadóidő lejárta miatt 5 yardot sétáltak hátrafele, de aztán 15-öt kaptak ajándékba Varga Ádámtól (#58), aki pálya széléről mondott valamit az egyik játékvezetőnek, ő pedig a véleményt sárga zászlóval értékelte... Németh Bence ismét elnézte Jobbágyot, aki újabb TD-passzt kapott Selmsertől, 21-28 a 3. negyed végén.

Az utolsó játékrész elején Dögei interceptiont dobott, de a labdát nem sokkal később Demeter Ádám (#34), a Raptors fürgelábú cornerbackje visszaszerezte, Selmser passzát a hazaiak 2 yardos vonalán szedte le. A hurok tehát szorult a Raptorok nyaka körül, a safety veszélye fenyegette őket. Egy negyed kihagyása után visszajött Krasznai, aki 50 yardos középső futással hozta ki a csapatot a szorult helyzetből, majd Benkőnek adott egy újabb TD-passzt, ezzel 28-28. A meccs végéig nem születtek újabb pontok, viszont egy perccel a vége előtt a Steelers a red zone-ban egy mezőnygóllal megszerezhette volna a győzelmet. De 4. és 10-nél inkább a futás mellett döntöttek, amit Purcsi György DT (#73) és Tolnai Tamás LB (#45) közösen állítottak meg. Állítólag Philip Hilderbrand, a Steelers vezetőedzője elnézte a kísérletet, a bírók takarásában nem látta a down-jelzőt, azt hitte, csak a 3. kísérletnél járnak. Ezután még Krasznai is dobott egy interceptiont, de az idő lejárt, a Steelers nem tudott élni az újabb lehetőséggel.

A 28-28-as állás miatt jöhetett a hosszabbítás, az érmefeldobást a Raptors nyerte és a védekezést választották. A meccs végére magára talált Raptors-defense azonban Horváth Csaba 3 pontot érő mezőnygóljánál többet nem engedett a vendégeknek, adott volt, hogy a csabaiaknak TD-t kell szerezniük. Krasznai futásaival kerültek közelebb az end zone-hoz, a győzelmet jelentő TD-t pedig Bakos szerezte meg a Raptorsnak, amely a három és fél órás összecsapás végét jelentette. A végeredmény tehát: Békéscsaba Raptors-Miskolc Steelers 34-31.

Gecző László

mérkőzések

2022 HFL,
alapszakasz:

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 28-25 h.u.


május 21.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 21-29


június 11.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 31-38

június 18.:
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 28-7

július 2.:
ELŐDÖNTŐ
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 26-13

július 16.:
DÖNTŐ - XVI. Veolia Hungarian Bowl




--------------------------------
2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - Pannon Bowl
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Fehérvár Enthroners
4
0
150:51
Budapest Cowbells2
2
101:121
Budapest Wolves2
2
92:105
Miskolc Steelers1
3
87:120
Győr Sharks1
3
79:112



:








edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs