A betegség is legyőzhető ellenfél

Szép kezdeményezés keretében csatlakoztak hazai klubok, rajongói csoportok, azaz a magyar amerikaifutball-élet képviselői, szereplői a tengerentúlon már ismert és megszokott jótékonysági akcióhoz, amely a rák - azon belül konkrétan a mellrák - elleni küzdelmet hivatott segíteni.
Nálunk a hozzánk hasonló cím alatt futó, azaz kvázi testvér-site-nak tekinthető steelers.hu - amely értelemszerűen az amerikai "nagy testvér", a Pittsburgh Steelers magyar szimpatizánsait tömöríti, szólítja meg - karolta fel elsőként a karitatív ötletet, s biztatott másokat is, hogy használják az NFL-es tévéközvetítésekből már jól ismert rózsaszín jelzést, logót, hívószavakat. Más magyar rajongói klubok is hamar csatlakoztak, és a Sport TV adásaiban is elhangzott, hogy a Magyar Rákellenes Liga támogatásával lehet segíteni az ebben a betegségben szenvedők gyógyítását, valamint a hasonlóképp fontos és életmentő megelőző tevékenységet.




Idézzük a steelers.hu-n olvasható segélykérő cikk szövegét.

Az amerikai futball nézői leginkább férfiak, és ez a kampány is főleg a férfiakhoz szól, hogy figyelmeztessenek minden környezetükben, családjukban élő nőt a szűrésre Az amerikai futball nézői leginkább férfiak, és ez a kampány is főleg a férfiakhoz szól, hogy figyelmeztessenek minden környezetükben, családjukban élő nőt a szűrésre


Rózsaszínbe borult az NFL világa. Igen, elérkezett az október, a mellrák elleni küzdelem hónapja. Mi sem maradhatunk ki a sorból, hiszen pont erről szól ez a kezdeményezés. Hogy mindenki felkapja a fejét, végülis az amerikaifutball és a pink - az tényleg a legdurvább párosítás. Pontosan ezért is éri el a célját!

Kedves magyar fanok! Talán még mindenki emlékszik a múlt héten az én nevemmel fémjelzett körlevélre, amelyben jeleztem, hogy nem állunk meg annál a pontnál, hogy az oldalt rózsaszínbe öltöztetjük.
Ezen a héten elkezdenénk a tényleges adománygyűjtést. A vasárnapi beszélgetésre alapozva elsősorban átutalással, de természetesen a rózsaszín csekken (milyen furcsa az élet, hogy ezen utalvány köznapi neve is rózsaszín) a Postán keresztül is el lehet küldeni az adományokat.
Minden forint számít és szívesen fogadjuk. A 100 forinttól a csillagos égig.
A terveink szerint az adományainkat október 30-án délután a törzshelyünkön egy apró kis sajtóeseménnyel egybekötve adnánk át a Magyar Rákellenes Liga képviselőinek. Oda természetesen minden adományozót várunk majd szeretettel.
Természetesen mindenkit tájékoztatunk a befizetett összegekről kérésére. Kérném, hogy a neveket és a célt a befizetések mellé tüntessétek fel.
Azt gondolom, akinek a környezetében van olyan, aki ezt a nemes célt támogatni tudja, akkor az  ő adományait is örömmel vesszük.


Csuklószorítók, cipők, érmék, kesztyűk, bármi: a lényeg, hogy feltűnő legyen. A futballstadionokban különböző programokat szerveznek országszerte, illetve az októberben használt dolgokat, kickoff-érméket, sisakokat és minden tárgyat a játékosok dedikálnak és árverésre bocsájtják, a bevételeket pedig különböző alapítványok kapják.
Ezzel a betegséggel a Steelers háza táján már, sajnos, több csapattagnak is találkoznia kellett. Dennis Dixon így veszítette el édesanyját, Heath Miller unokatestvére pedig túlélő. Ezenkívül Brett Kiesel családjában is nyomot hagyott a betegség. Tavaly Heath Miller és felesége otthont is adott egy rendezvénynek (Bid of Hope), ahol egy csendes árverésen dedikált Steelers-emléktárgyakat ajánlottak fel. Ezeket a bevételeket mellrák-kutatásra ajánlották fel. Ha jól tudom, idén is ők lesznek az esemény házigazdái október 17-én, a belépő egyébként egy főnek 200 dollár. A Steelers Shopban egész évben kaphatók a mellrák elleni összefogást jelképező tárgyak, fülbevalók, pólók, stb., létezik már pink Terrible Towel, és még Ward és Polamalu nőkre szabott mezét is megvásárolhatjuk rózsaszínben.
A liga mellett más amerikai cégek is komolyan részt vesznek a felhívásokban, például az EA, a Nike, az Adidas, és minden komolyabb márka. A Victoria’s Secret például egy egész kollekciót hozott ki Pink Loves NFL néven. Ezenkívül nemsokára a Pepsi kampányvideójában láthatjuk feltűnni Mark Sanchezt és Eli Manninget egy-egy túlélővel.

Az amerikaifutball nézői leginkább férfiak, és ez a kampány is főleg a férfiakhoz szól, hogy figyelmeztessenek minden környezetükben, családjukban élő nőt a szűrésre. Most bocsássatok meg, hogy nem vagyok ebben túl informált, de azt nem tudom, hány éve öltözik az NFL rózsaszínbe, én az utóbbi kettőre biztosan emlékszem. Az első mérdföldkő talán az lehetett, amikor Deanna Favre-nál 2004 októberében mellrákot diagnosztizáltak. 2005-ben kezdte el értékesíteni a rózsaszín GBP-s sapkákat, figyelemfelkeltésből. Később megalapította a The Deanna Favre Hope Foundationt, amely alapítvány támogatja mellrákkutatást, és az orvosi kezelésre szorulókat, illetve a betegséggel kapcsolatos információk terjesztését, oktatását is.

És a végére pár adat:
- az észak-amerikai nőknél a legmagasabb a mellrák előfordulási aránya. Az orvosok szerint ez leginkább az életvitelnek köszönhető
- az USA-ban a leggyakoribb női daganatos megbetegedés
- Magyarország a túlélési esélyt tekintve az egyik legrosszabb helyen áll
- emlőrák a férfiakban is kialakulhat, kevesebb az esély rá, de a túlélési esély ugyanakkora, mint nőknél
- az USA-ban a pénz és az információ hiánya miatt csak minden 5 nőből 1-et diagnosztizálnak időben, és kapja meg a kezelést a szükséges időben.
Az orvosok szerint naponta 30 perc testmozgással, egészséges étrenddel, normális testsúly szinten tartásával csökkenthető a kockázat a betegség kialakulására, de 40 éves kor fölött 1-2 évente ajánlott szűrésre járni.

mérkőzések

2022 HFL,
alapszakasz:

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 28-25 h.u.


május 21.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 21-29


június 11.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 31-38

június 18.:
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 28-7

július 2.:
ELŐDÖNTŐ
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 26-13

július 16.:
DÖNTŐ - XVI. Veolia Hungarian Bowl




--------------------------------
2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - Pannon Bowl
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Fehérvár Enthroners
4
0
150:51
Budapest Cowbells2
2
101:121
Budapest Wolves2
2
92:105
Miskolc Steelers1
3
87:120
Győr Sharks1
3
79:112



:








edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs