Három tédé hattal szemben

A mögöttünk hagyott hétvégén elrajtolt a HFL 2015-ös kiírása, amelynek mezőnyében helyet kapott - idén évtizedes története folyamán első ízben - a miskolci amerikaifutball sport reprezentánsa is. A 21-42-re végződött Miskolc Steelers - Budapest Cowbells találkozóról szombat este a legfontosabbat, a jegyzőkönyvet közöltük a csapat Facebook-oldalán, most ezt megismételjük itt, és következzék a bővebb számoló is.

HFL 2015, első forduló:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 21-42(7-7, 6-14, 0-7, 8-14)
Felsőzsolca, 200 néző
Miskolci pontszerzők: Troy Rice 2 TD (elkapott, Vasyl Jordan passzából), Hanász Róbert TD (elkapott, Vasyl Jordan passzából), Martin Medvec (2 pontos extra-kísérlet), Kiss Tamás (1 extrapont-rúgás).
További kiemelendő egyéni teljesítmény: Simon Balog fumble recovery, Dominik Čiesla interception.

Steelers
-visszahordással kezdődött meg a négyszer 12 perc a felsőzsolcai sporttelepen, de a nyitódrive-ot 3&out zárta hazai részről. A Cowbells annál eredményesebben és türelmesebben vezette saját támadását, sok apró lépéssel haladtak előre a sötétmezesek, szinte csak futásokkal. Amint passzokra váltottak, elakadtak, és a második Acélos-attak valóban acélosra sikeredett: 0 yardos futást követően máris passzjáték, és a JordanRice irányító-elkapó páros rögtön igazolhatta a köztük pillanatok (pár nap) alatt kialakult összhangot. A héten igazolt amerikai játékos a jobb szélen kapta el az ukrán quarterback hosszú indítását s meg sem állt vele az end zone-ig. 7-0, miután Kiss Tamás, ugyancsak újonc rúgó, értékesítette az extrapontot.

A következő rúgás már nem sikerült ilyen jól miskolci szemszögből, ugyanis a kickoffot a vendégek 37-ese, Németh Márton touchdownra hordta vissza. Vezetést szerzett tehát a tavalyi HFL-bajnok ellen az újonc, de rövid időn belül döntetlenre állt vissza az állás.
Ám a sötét mezesek sem nyugodhattak meg hosszú időre: a piros-ezüst színkombinációjú, kék sisakos borsodiak újra éltek a rutinos idegenlégiósok adta fegyverrel: Martin Medvec futásával megalapozva jött újfent a hosszú passz, megint szinte ugyanoda, ám nem sikerült az elkapás, így 7-7-tel zárult az első negyed. Viszont a másodikban a CB Simon Balog által megszerzett fumble, majd Jordan Németh Márton által lehalászott passza után a vendéglátók QB-ja hasonlóképp a félpályáról eleresztett labdával találta meg elsőszámú játszótársát. Az irányító előre tudott menekülni a zsebből, volt annyi ideje, hogy kivárja, míg színesbőrű elkapója tisztára játssza magát a goal line előtti középső területen. 13-7, mivel a rúgást most blokkolták a védők.
A szünetre mégis Cowbells-vezetéssel vonultak a felek, minthogy - idézzük a fővárosiak honlapjának tudósítását - "Cseperkáló Péter futása után már a redzone-ban találta magát a Cowbells. Váry Tamás és Kocsis Péter duója az előző évben is jól bevált, így menetrend szerűen érkezett is az első passzolt/elkapott TD tőlük is. Az extra jó, 13:14."
Majd kicsivel később: "Cseperkáló megunta, hogy nem tehet pontokat a táblára, ezt egy gyors labdaszerzés után egy 3 yardos TD futással tudtunkra is adta. Az extra ismét jó, 13:21."

A második félidő is sok apróbb szabálytalansággal folytatódott - amiben ludas az a szabályváltozás, amely false startokba hajszolta a támadófeleket -, még rosszabb fejlemény volt azonban hazai szempontból, hogy három megválaszolhatlan TD érkezett a címvédőtől. "A Steelers védelem kicsit álmosan jött ki a második félidőre, így a Váry-Kocsis páros újabb pontokkal örvendeztette meg a vendégcsapat szurkolóit. Extra sikeres,13:28."
Cseperkáló Péter ismét utat tört magának a miskolci/felsőzsolcai végzónába, 13-35, ez még a harmadik negyedben esett. Az utolsó 12 perc történéseiről ezt írja a cowbells.hu összefoglalója: "még maradt egy-két trükk a miskolci támadóalakulat tarsolyában és Hanász Róbert 20 yardos elkapásával 21:35-re zárkózott fel a Steelers. (...) Az utolsó pontokat Zsikla Zoltán véste fel az eredményjelzőre."

A végeredmény tehát 21-42 lett, amiről elmondhatjuk: a rutinos játékosok hosszú sorát felvonultató HFL-címvédő, úgy is mint a magyar bajnoki mezőny igazoltan legerősebb védelme ellen 21 pontot szerezni egy osztályt lépett újoncnak szép teljesítmény. A másik oldalon 42 pontot, azaz hat touchdownt kapni ugyan nem látszik dicséretre méltó teljesítménynek, de ha hozzátesszük, hogy a hétvége másik két elitligás meccsén a vesztes felek egyaránt 59-59 találatot szedtek be (ráadásul 0, illetve 14 ponttal szemben), az jóval kedvezőbb színben tünteti fel az eredményt. Három TD-t elérni hat ellenében, az adott párosításban: alighanem erre illik rá a sportban jól ismert "tisztes vereség" minősítés.

Videók a találkozóról itt.

Továbblépési lehetőség a Miskolc Steelers számára három hét múlva, szintén szombaton, a legalább ilyen erős ellenfélnek tűnő Bratislava Monarchs ellen.


A HFL 2015-ös kiírásának első fordulójából az eredmények:
Budapest Wolves – Nyíregyháza Tigers 59–14 (10–6, 14–8, 21–0, 14–0)
Miskolc Steelers – Budapest Cowbells 21–42 (7–7, 6–14, 8–14, 7–7)
Újpest Bulldogs – Bratislava Monarchs 0–59

mérkőzések

2022 HFL,
alapszakasz:

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 28-25 h.u.


május 21.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 21-29


június 11.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 31-38

június 18.:
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 28-7

július 2.:
ELŐDÖNTŐ
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 26-13

július 16.:
DÖNTŐ - XVI. Veolia Hungarian Bowl




--------------------------------
2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - Pannon Bowl
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Fehérvár Enthroners
4
0
150:51
Budapest Cowbells2
2
101:121
Budapest Wolves2
2
92:105
Miskolc Steelers1
3
87:120
Győr Sharks1
3
79:112



:








edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs