Mennyi? Harminc! - a végére a csattanó

Idegenbeli bravúrral, az első győzelem megszerzésével, kapott pont nélkül lehozott meccsel, újabb négy TD-s offense-teljesítménnyel zárta újoncszezonját a HFL-ben az Acélcsapat. A sokrétű siker értékét tovább növeli, hogy ezzel, ha csak szimbolikusan is, de megvalósult a visszavágás: a revans a tavalyi Divízió 1-es fináléban a Bulldogoktól elszenvedett vereségért. Akkor Miskolcon, most a fővárosban született vendégsiker. Így egyébként épp a lila mezesek maradtak azok, akik pont nélkül teljesítették a hat bajnokijukat - a Miskolc Steelers elkerülte ezt. A két fél közül amúgy is végig a tavasz során az ezüst-pirosak igazolták, hogy otthonosabban érzik magukat az elitligában, hiszen ők mérkőzésenként a vereségek alkalmával is teljesítették maguk 20-30 pontját, a "Tintáknak" ez sokkal kevésbé sikerült.

Mint ahogy ezen a vasárnapon sem. A vendéglátóknak nem volt válaszuk a látogatók rendre eredményes attakjaira, a kevesebb mint negyven perc tiszta játékidő alatt mindössze egy mezőnygólkísérletre futotta, azt is elhibázták. Ugyanakkor az Acélosok egy ötödik TD-t elértek volna, csak Dion Williams fumble recovery utáni visszahordását érvénytelenítették a játékvezetők.
És hogy miért sikeredett ilyen rövidre a találkozó? Valóban kilenc perccel a hivatalos terminus előtt lefújták a bírók a meccset, mivel egy súlyosnak tűnő (ám utóbb szerencsére könnyebbnek bizonyuló) sérülés nyomán távoznia kellett a mentőautónak, s a 0-30-as negyedik negyedbeli állást reálisan értékelő újpestiek azt kérték, vessenek véget az egyoldalú összecsapásnak, amire a másik vezetőedző, Száraz Zsolt is rábólintott. A jegyzőkönyv szerint "a két csapat edzőinek kérésére a mérkőzés véget ért, 9:00 volt hátra". Ilyen esetben egyébként a találkozó nem számít "csonka" meccsnek, teljes értékű bajnoki. A HFL 2015-ös tabelláján is egy "W" került a Miskolc Steelers neve mellé, pontkülönbsége pedig 30-0-lal javult. (A részletek a honlapunk jobboldali menüsorában megtekinthetők.)

A HFL 2015-ös kiírásának hatodik mérkőzése
Újpest Bulldogs - Miskolc Steelers 0-30 (0-0, 0-16, 0-8, 0-6)
Budapest, 50 néző.
Miskolci pontszerzők: Troy Rice 3 TD (elkapás, Vasyl Jordan passzából), Hanász Róbert TD (Vasyl Jordan passzából), Vasyl Jordan 3-szor 2 pont (extrapont-kísérletek, irányítófutás).



Így zajlottak az események vasárnap délután (a klub Facebook-oldalán élőben folyt szöveges közvetítés alapján):

Az első negyedet szinte teljesen kitöltötte a Bulldogs drive-ja (bár a meccset a Steelers támadása nyitotta), ám eredménytelen maradt, a közeli field goalt a hazaiak csúnyán mellélőtték.
Fordulás után azonnal vezetést szereztek a vendégek: Jordan félpályáról indított passzával Rice könnyedén szökdelt be az end zone-ba. Az irányító aztán a kétpontos kísérletet maga váltotta 2 pontra. 0-8

A második játékrész közel tíz perces újpesti attakkal folytatódott, ami most negyedikre passzal ért véget - Szabó Martin jól védekezett az elkapón.
Szinte lemásolja az első pontszerzést az Acélcsapat: a félpályát alig átlépve tértölelő Jordan-passz - TD-t érő Rice-elkapás. És utána ismét a miskolci QB tör be egyedül a célterületre. 0-16


A második félidő nyitányaként fumble-t vét a Bulldogs, illetve szerez a Steelers. A felkapott labdával Dion Williams végigfut, de a TD-t nem adják meg a bírók (block in the back miatt), a labdaszerzést igen.
Egymás után két false start a miskolciak támadásában, aztán egy hosszú Vasyl Jordan - Szabó Krisztián passzjáték túllendíti a vendégeket a holtponton.
A következő közeli átadás már a célterületre befutó Rice-nak megy, TD. A kétpontos extra megint Jordané, csak most nem középen kell betörnie, hanem könnyed oldalra futással éri el. 0-24

Újabb könnyed és hosszú TD-elkapás: a negyedik negyed elején Hanász Róbert a célpont. A kétpontosra most passzal menne rá a Steelers, de Rice vetődős elkapását kint látják a bírók. 0-30
És ezzel az állással mint végeredménnyel zárul a Miskolc Steelers HFL-es újoncidénye. Sérülés miatt ugyanis hosszan várni kellene a távozott mentőre, 9 perccel a meccs vége előtt, de a két csapat megegyezése nyomán a játékvezetők lefújják a találkozót.


Idézzük még a sportnapilap weboldalának tudósításából a vonatkozó részt:
"A hétvége másik mérkőzésén két eddig még nyeretlen csapat, az Újpest Bulldogs és a Miskolc Steelers találkozott. Amellett, hogy a találkozónak az volt a tétje, mely alakulat szerzi meg első győzelmét a HFL-ben, a miskolciak a tavalyi Divízió I-es döntőben elszenvedett vereségért is revánsot szerettek volna venni. Bár az első negyedben nem születtek pontok, Troy Rice második negyedben szerzett hatpontosaival megnyugtató előnnyel mehettek a szünetre a vendégek (0–16). A harmadik negyedben folytatódott az első félidő forgatókönyve és Vasyl Jordan irányító ismét Rice-nak adott pontokat érő átadást (0–24). A záró játékrészbe akadt még egy vendég touchdownpassz, de ezúttal a labdát Rice helyett Hanász Róbert kapta, kialakítva ezzel a végeredményt (0–30)."

Száraz Zsolt miskolci tréner így értékelt a találkozó és a szezon után a megyei napilapnak adott nyilatkozatában:
- Revansot vettünk a tavalyi,, Divízió 1-es döntőben elszenvedett vereségért, bebizonyítottuk,hogy helyünk van ebben az osztályban.
Gratulálok a srácoknak, első HFL-es győzelmükhöz, nagy csapatokkal vettük fel a harcot ebben a szezonban, de helytálltunk.



mérkőzések

2022 HFL,
alapszakasz:

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 28-25 h.u.


május 21.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 21-29


június 11.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 31-38

június 18.:
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 28-7

július 2.:
ELŐDÖNTŐ
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 26-13

július 16.:
DÖNTŐ - XVI. Veolia Hungarian Bowl




--------------------------------
2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - Pannon Bowl
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Fehérvár Enthroners
4
0
150:51
Budapest Cowbells2
2
101:121
Budapest Wolves2
2
92:105
Miskolc Steelers1
3
87:120
Győr Sharks1
3
79:112



:








edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs