A negyedik finálé zárja a 2016-os idényt

Egyik csapat sem könnyen, laza győzelemmel jutott be az U19-es finálé résztvevői közül, bár mind a Wolves, mind a Steelers a végeredményeket tekintve sima sikerrel zárta a döntőig vezető őszi menetelését. A 19 éven aluliak korosztályos bajnokságának legjobb két együttese közé a fővárosi Farkasok úgy jutottak, hogy a múlt hétvégi elődöntőben a Wanderers gárdáját verték 46-18-ra, az Acélcsapat pedig úgy, hogy a Young Guns Uniteden kerekedett felül végy negyedben.
Budapest Wolves - Miskolc Steelers tehát a párosítás a szombat kora délután a budapestiek otthonában rendezendő szezonzáró találkozón. Mindkét fél az összes alapszakaszbeli mérkőzésén hozta a győzelmet szeptember-október-november folyamán (egymással, a két csoportra bontott bajnoki rendszer miatt, eddig nem játszottak).
Érdekesség, hogy mindkét elődöntő során a rivális egy-egy "vegyes" csapat volt (a Wandererst az Eagles, a Heroes, a Raptors és a Wolverines közösen indította, a Young Guns Unitedet pedig a Dunaújváros Gorillaz más klubok játékosaival kiegészített együttesként), és az is, hogy mindkét alkalommal a meccs elején ezek vezettek, noha az esélyesebb ellenfelek itt is, ott is időben fordítottak.

Az őszi idény beharagozójában ezt írta a Steelers-honlap: "Az előző (2015-ös) szezonban a 19 éven aluliak elődöntősek voltak. Idén tehát cél a feljebb lépés." Ez az előzetesen megfogalmazott cél tehát már mindenképp teljesült. Ám egy még nagyobb lehetőség hátra van: nem "csak" a juniorbajnoki győzelem, hanem annak a ritka bravúrnak az esélye, hogy a borsodi megyeszékhely Acélcsapata egyetlen esztendőn belül négy aranyérmet szerezzen, lényegében tehát minden komolyabb versenyt, amin csak elindulhatott, megnyerjen.
Három arany után a negyedikért

U19-es bajnokság, döntő:
Budapest Wolves - Miskolc Steelers
2016. november 19., szombat, Budapest, Angyalföldi Sportközpont, Rozsnyai u. 4., műfüves pálya
délután 2 óra
belépő: 1000 Ft



- Akárhogyan is alakul a Junior Bowl, ez az év számunkra már mindenképpen sikeresen zárul. A felnőttek bajnoki címet szereztek, az U19-es gárda pedig először jutott döntőbe. Mindez persze nem jelenti azt, hogy feltett kézzel lépnénk pályára a Láng pályán, igyekszünk majd meglepni a Wolves gárdáját – mondta Aggod Péter, a Miskolc Steelers U19-es együttesének edzője az utanpotlassport.hu weboldal kérdésére. Mint a hírportál írja, "az Acélosok nagyon is komolyan gondolták, hogy a tavalyi év után, amikor bekerültek a rájátszásba, ám a döntőbe már nem sikerült beverekedniük magukat, megpróbálnak egy lépéssel megint feljebb kapaszkodni. Igaz, a keleti ágon előzetesen a Budapest Cowbells tűnt a favoritnak, ráadásul a miskolci gárdából néhányan kiöregedtek, ezért a többség csak titokban reménykedett abban, hogy összejöhet a bravúr. Ám a felkészülés jól sikerült, a csapat gyorsan összeállt, de még a sikeres rajt után is inkább csak arról beszéltek házon belül is, hogy be kell jutni a playoffba.
- Tavaly a keleti csoport erősebb volt a nyugatinál, hiszen a mi águnkon versenyzett a korosztály meghatározó csapata, a Budapest Wolves is. Erre a szezonra a Farkasok átkerültek Nyugatra, így kiegyenlítődtek a két csoport közötti erőviszonyok. Ráadásul a Cowbells igen rossz évadot futott, így végül a Wanderersszel csatáztunk az alapszakasz első helyéért – magyarázta Aggod Péter.
A Meglepnék a címvédőt címet viselő újságcikk teljes szövege itt elolvasható.

mérkőzések

2022 HFL,
alapszakasz:

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 28-25 h.u.


május 21.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 21-29


június 11.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 31-38

június 18.:
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 28-7

július 2.:
ELŐDÖNTŐ
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 26-13

július 16.:
DÖNTŐ - XVI. Veolia Hungarian Bowl




--------------------------------
2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - Pannon Bowl
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Fehérvár Enthroners
4
0
150:51
Budapest Cowbells2
2
101:121
Budapest Wolves2
2
92:105
Miskolc Steelers1
3
87:120
Győr Sharks1
3
79:112



:








edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs