ELHALASZTVA! Vasárnap kezd a Steelers: a Tigriseket fogadja ELHALASZTVA!

ELMARAD! A LEGFRISSEBB INFORMÁCIÓK SZERINT A PÁLYA ALKALMATLANSÁGA (HÓ) MIATT A MÉRKŐZÉST KÉSŐBBI IDŐPONTRA HALASZTJÁK!

Az idén a Fezen szponzornevet viselő HFL 2018-as küzdelemsorozata az előttünk álló hétvégén indul, s az Acélcsapat célja ismét a döntőbe jutás, zsinórban harmadszor is.
Az első akadályt a Nyíregyháza képezi, amellyel szemben igen hosszú a miskolci csapat közös történelme, 2007-től kezdődően.

A Tigers együttesével az Acélcsapat utoljára két éve mérhette össze az erejét, szintén a hazai elitligában (ha az U19-es korosztály tavalyi derbijét nem számítjuk).
Az akkori 14-9-es végeredmény a lényegét tekintve most is megfelelne a Meechie Eaton vezette kéksisakosoknak, hiszen a nyírségieket a felsőzsolcai stadionban fogadó hazaiak célja nem más, mint sorra nyerni a bajnokikat és 2016, 2017 után harmadszor is a HFL-fináléba kerülni júliusra.

De mik az esélyek? Ezt latolgatták nemrégiben a DigiSport tévé podcastjában az egész mezőnyre nézve a szakértők (itt pedig legfrissebb digis magazinműsor látható), de a Steelersre vonatkozóan talán legérdekesebb a mafsz.org beharangozó cikkének nyitánya: "Csend van a Miskolc Steelers háza táján, de a célok sokat sejtetnek az igazolásokról." A sportági szakszövetség hivatalos honlapján a miskolciak amerikai vezetőedzőjének segítőjét, Aggod Péter játékos-edzőt szólaltatták meg, ebből idézünk:
- A tavalyi szezonunk is elég hosszúra sikeredett. Az, hogy a döntőig jutottunk, sokat kivett a játékosokból és az egyesületből egyaránt. Az előző évben a célunk a döntőbe jutás volt, amit el is értünk, sajnos, a döntő nem sikerült jól, nem tudtuk azt játszani, amit szerettünk volna, jobb volt az ellenfelünk. Nem vagyunk csalódottak, bár az aranynak jobban örültünk volna. A hangulat jó volt egész évben a csapatnál, magabiztosan hoztuk az alapszakaszt, kicsit meg is elégedtünk vele, mert már az elődöntőn is voltak gondjaink, de végül sikerült a célunkat elérni.
"A Steelers offensive koordinátora elmondta, hogy idén nagyobb esélyt akarnak majd adni a miskolci ifjaknak a bizonyításra. Kihangsúlyozta, hogy idén minden eddiginél kiegyenlítettebb lesz a csapatok között a küzdelem" - fogalmaz a cikk.
- A szezonban a fejlődésünk kulcsa, hogy minél több miskolci fiatalt beépítsünk a keretbe Meechie Eaton segítségével, valamint javítani az edzések hatékonyságát, gyorsaságát, minőségét. A keretünk kicsit átalakult, mivel  két amerikai elkapónk eligazolt tőlünk konkurens egyesületekhez, így sok miskolci játékos jut majd játéklehetőséghez. Nagyon jók a fiatal elkapóink, mert sokat tudnak tanulni Vasyl Yordantől, illetve a másik oldalon a secondaryt emelném ki, ahol sok atletikus fiatalunk van.
És végül a zárókérdés- és válasz az interjúból:
- Mi lesz a csapat célja az elitligában?
- A 2018-as szezon célja a döntő megnyerése!


Tehát március 25-én, vasárnap 15 órától
Miskolc Steelers - Nyíregyháza Tigers

HFL, magyar amerikaifutball-bajnokság, első mérkőzés
Felsőzsolca, Városi Sportpálya (belépő 1000 Ft)

A folytatásában, mint a honlapunk jobb oldali sávjában látható a bajnoki menetrendben, Miskolcra, pontosabban Zsolcára érkezik majd még a Budapest Cowbells (a 2016-os, illetve 2017-es HFL-döntőbeli ellenfél), a Budapest Wolves és a Fehérvár Enthroners; idegenbe megy az Acélcsapat az alapszakaszban Győrbe, a fővárosba az Eagleshez, valamint Dunaújvárosba.
Felsorolt találkozók közül a tervek szerint a DigiSport tévé az április 8-i Cowbells-es rangadót fogja élőben közvetíteni, majd egy hónapra rá a Wolves elleni csatát, és újabb hónappal később a fehérvári Koronázókkal szembeni derbit (ezek mind hazai meccsek lesznek), végül június 16-án is képernyőre kerül a Miskolc Steelers, amikor a dunaújvárosi Gorilláknál vendégeskedik.
Ezen felül az elődöntők hétvégéjén, majd a július 14-i döntő napján kaphat még esélyt az ezüst-piros mezes alakulat, hogy a tévében láthassák a borsodi sportbarátok - ehhez azonban túl kell jutni az alapszakaszon, majd még onnan is tovább...



mérkőzések

2022 HFL,
alapszakasz:

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 28-25 h.u.


május 21.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 21-29


június 11.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 31-38

június 18.:
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 28-7

július 2.:
ELŐDÖNTŐ
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 26-13

július 16.:
DÖNTŐ - XVI. Veolia Hungarian Bowl




--------------------------------
2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - Pannon Bowl
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Fehérvár Enthroners
4
0
150:51
Budapest Cowbells2
2
101:121
Budapest Wolves2
2
92:105
Miskolc Steelers1
3
87:120
Győr Sharks1
3
79:112



:








edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs