Elhunyt egyesületünk alelnöke

Ugyanezzel a címmel kellett indítani több mint egy évtizeddel ezelőtt az akkori gyászhírt. És most is.
A kezdeti időkben felállt hármas klubvezetés második tagja távozott közülünk a tegnapi napon. Nádi Gyulát váratlan hirtelenséggel ragadta el a halál. Tüdőembólia volt, az első hírek szerint, a tragédia okozója.Gyulát nem csak azok ismerték széles körben, akik követik az amerikaifutball, a Miskolc Steelers történéseit, hiszen a csapat egyik főszponzoraként, életben tartójaként is köztudott volt róla, hogy a Pokol Csárda vezetője. A híres felsőzsolcai étterem az egyesület és a csapat egyik otthonaként is szolgált, hiszen számtalanszor megvendégelte ott a gárdát, amiként a mindenkori vendégeket, játékvezetőket, ellenfeleket, partnereket, és rendszeresen más sportcsapatokat is (például a DVTK-t). A "Pokolban" sok híres ember, politikus és más celebritás is megfordult az évtizedek alatt, mióta Gyula irányította a vendéglátóegységet. Mindemellett települése, Felsőzsolca közéletéből is kivette a részét, legutóbb az alpolgármesteri tisztséget töltötte be az önkormányzatnál.
2006 táján vezetőtársához, Páll Sándor elnökhöz hasonlóan ő is fia ameikaifocis lelkesedése révén került a sportág közelébe, majd vett részt az egyesület megalakításában. És maradt mindvégig a Steelers kötelékében, élén. Most már tudjuk, élete végéig... Öröm és bánat, siker és kudarc idején egyaránt kitartott a szeretett közösség mellett. Megélt "mindent", feldolgozhatatlan vereségeket, veszteségeket, de ugyanúgy győzelmeket, bajnoki címeket. Nem véletlen, hogy egykor a gyorsan egymást követő kiesés, majd aranyérem közötti egy esztendős utat bemutató cikk címe is az lett oldalunkon: Pokolból a mennyországba.

Engedtessék meg nekünk, hogy a majdnem pontosan 11 évvel ezelőtti hasonló gyászhír szövegéből idézzünk - egyrészt mert az akkori mondatok egy része most is, Gyula barátunk esetében is ugyanúgy igaz, másrészt mert a többin is igen keveset kell csak változtatni, hogy aktuális legyen.

A mögöttünk tudott szezont a csapat, az egyesület történetének legtragikusabbjai között őrzi meg az emlékezet. Szerda reggel halálhír várt minden Miskolc Steelers-tagot és -szimpatizánst, és ez az, ami bármi mást, legyen az szomorú vereség, csalódottsággal terhes hosszú hazaút a meccsekről, fájdalom és csüggedtség, sérülések... a halálhír mindent felülír.
Alig tíz nappal később, hogy előző szombaton a Miskolc Steelers, balszerencsétől is sújtva, a bajnokság számára utolsó meccsén is legyőzetett, az egyesület egyik alapítója, kezdetektől támogatója, alelnöke, Nádi Gyula ennél összehasonlíthatatlanul nagyobb, ki nem heverhető és soha többé győzelemmé nem fordítható vereséget szenvedett az élet pályáján, az elmúlással szemben. Tragikus hirtelenséggel, meg nem engedhetően fiatalon ragadta el a sors.
Emlékét megőrizzük - mintha mostantól az örökkévalóságig a yardjelzők mellett szurkolna értünk.

Temetéséről később történik intézkedés, helyéről és időpontjáról itt is hírt adunk.Nádi Gyula temetése 2019. július 4-én lesz a felsőzsolcai temetőben. A szertartás kezdete délután 3 óra.

(gyászhír az Észak-Magyarország napilapból)

mérkőzések

2022 HFL,
alapszakasz:

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 28-25 h.u.


május 21.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 21-29


június 11.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 31-38

június 18.:
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 28-7

július 2.:
ELŐDÖNTŐ
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 26-13

július 16.:
DÖNTŐ - XVI. Veolia Hungarian Bowl
--------------------------------
2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - Pannon Bowl
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Fehérvár Enthroners
4
0
150:51
Budapest Cowbells2
2
101:121
Budapest Wolves2
2
92:105
Miskolc Steelers1
3
87:120
Győr Sharks1
3
79:112:
edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs