Miskolc AFT - VSD Rangers, április 10, szombat, 15 óra

Zárt meccsek, de nyílt a bajnokság! Megkezdődik, pontosabban már meg is kezdődött a hányatott sorsú 2021-es versenysorozat. Egy mérkőzést a múlt hétvégén lejátszottak, most szombaton pedig a miskolci gárda is pályára lép. Ezzel biztossá válik, hogy a borsodi megyeszékhely amerikaifoci-kedvelői nem maradnak izgulnivaló és drukkolása lehetőség nélkül - igaz, ezt továbbra sem tehetik meg élőben, csak az online híradásokat követve.
Az idény fő hírei egy mondatban összefoglalva: a Miskolc Steelers a helyi másik klubbal, a Renegadesszel összefogva ebben a szezonban közös csapatot nevezett be, méghozzá (részben éppen a tavaly óta dúló járványügyi vészhelyzetre való tekintettel, annak bizonytalanságai nyomán) nem a HFL-be, ahova egyébként a Steelers előző évekbeli eredmnyei alapján sorolódna, hanem az eggyel alacsonyabb osztályba. A Miskolc American Football Team néven szereplő közös csapat tehát a Divízió I küzdelmeiben vesz részt 2021 tavaszán és nyarán. A legutóbbi hetekben még bizonytalan volt, ez megvalósulhat-e, azaz lesz-e egyáltalán bajnokság, és ha igen, mikortól - de végül eldőlt, hogy igen, méghozzá április eleji kezdéssel. A miskolci nyitómeccs dátuma április 10., a mai nap.
A aktuális ellenfél pedig a dunakeszi illetőségű VSD Rangers. A derbi színhelye a borsodi drukkerek számára ismerős Szentpéteri kapui rendőriskolai pálya, a kezdési időpont délután 3 óra. A mérkőzés zárt kapus, azaz közönség fogadására nincs mód.

Az előzetes esélylatolgatás, erőviszonyok dolgában a sportági szakszövetség honlapjára felkerült beharangozó cikk nyújthat eligazodást. (A soros ellenfélről itt olvashatunk a mafsz.org-on.) Az Aggod Péter faledzőt és Huszár Gábor védőkoordinátort megszólaltató interjút az alábbiakban idézzük:


"A mi filozófiánk az, hogy magunkkal kell foglalkozni és 100%-ot adni és akkor nem lesz baj."

A 2020-as bajnoki szezon egyetlen csapatnak sem volt könnyű és ez hatványozottan igaz volt a miskolci egyesületekre.
Az első osztályban induló Steelers csapata ugyan végül egészen az elődöntőig menetelt, mindazok után, hogy több mérkőzésé[nem dátumá]t is módosítani kellett a koronavírus miatt. Az Acélosok azonban nem voltak ezzel egyedül a városban, hiszen a Renegades gárdája, amellyel már tavaly elindult az együttműködés, a másodosztály küzdelmeit végül befejezni sem tudta a Covid-19 miatt. A 2021-es évben a két gárda folytatja a megkezdett munkát, viszont most nem külön, hanem indulnak. A választásuk pedig a TD Store Divízió I-re esett, ahol Miskolc American Football Team néven küzdenek majd. A létszám és a tapasztalat tehát adott, hiszen amíg a Steelers meghatározó szerepet töltött be a HFL-ben, addig a legutóbbi teljes szezonban a Renegades megnyerte a Divízió II-t. A mostani bajnokságban az AFT a másodosztály Keleti csoportjában szerepel majd, ahol többek közt a tavalyi évet kihagyó Dabas Sparks és a tavalyi évben is kiválóan teljesítő Eger Heroes és DEAC Gladiators hármas lesz az ellenfele, de megmérkőznek a Nyugati csoportban szereplő Rangers és Cowbells II-vel is. A közös edzésekről, az új edzői stábról és az idei elvárásokról, Aggod Péterrel és Huszár Gáborral beszélgettünk.

- A csonka tavalyi szezon után idén hogyan kezdtétek meg a felkészülést? Hogy értékelitek a tavalyi szezont?
- A tavalyi szezon nagyon nehéz volt számunkra, ugyanis a járvány jelentősen megtizedelte csapatunk játékosállományát. Mivel két bajnokságban indultunk, a Steelers a Divízió I-ben és emellett a Divízió II-ben a Renegadessel együtt, így tovább nehezítette a dolgunkat a vírushelyzet. Ezért a két csapat vezetés együtt úgy döntött, hogy idén Miskolc American Football Team néven egy csapatként vágunk bele a bajnokságba. Itt fontos megjegyeznem, hogy ezt a nevet ideiglenesen használjuk csak. A HFL-t, vagyis a kiemelt ligát kockázatosnak találtuk a sok bizonytalanság miatt, figyelembe véve, hogyan alakul a világjárvány, ezért úgy döntöttünk, hogy idén is a TD Store Divízió I-ben indulunk. Az edzéseket úgy kezdtük, ahogy tavaly, erőnléti edzésekkel. Fontos volt a srácokat olyan szintre hozni, hogy jól bírják majd fizikálisan a bajnokságot.

- Mennyivel volt nehezebb most a holtszezon?
- A holtszezonban nagyon sok olyan munkát végeztünk, amivel nem csak a pályán fejlődtünk, de egyesületi szinten is. Birtokba vettük új irodánkat és új emberek érkeztek az elnökségbe is.

- Milyen változások történtek a keretben a vírushelyzet miatt?
- A mostani roster a tavalyi kerethez képest sokat változott. Van, aki távozott, de sokan visszatértek, többek közt Charles Wort is, aki 2020-ban a Steelers egyik legjobbja volt. Ezen felül főleg az edzői stábunk fejlődött. A.J. Brown személyében új, amerikai vezetőedző érkezett, akinek a munkáját négy miskolci edző segíti majd az oldalvonal mellett. Az edzői stábot szerettük volna már régen megerősíteni, így nagyon örülünk, hogy ez idénre sikerült.

- Mennyire erős a TD Store Divízió I.-es bajnokság, ahol idén indultok?
- Minden bajnokság erősnek számít, hisz nagyon sok minden közbeszól a végső eredménybe, de a mi filozófiánk az, hogy magunkkal kell foglalkozni és száz százalékot adni, és akkor nem lesz baj. Jó kis parázs mérkőzéseket várunk.

- A bajnokság lebonyolításának módjával elégedettek vagytok?
- Elégedettek vagyunk a lebonyolítási rendszerrel, hiszen legalább öt találkozót fogunk játszani az idei alapszakaszban és ha jól alakulnak a dolgok, akkor akár ez a szám hétre is nőhet. Ráadásként kicsit szerencsések is vagyunk, mert három hazai mérkőzést rendezhetünk a mostani bajnokság alapszakaszában.

- Mennyiben mások a célok a karantén árnyékában?
- 2021-ben az a célunk, hogy ott lehessünk a döntőbe, illetve az, hogy minél többet fejlődjenek a miskolci játékosok. Idén lesz idő a fiatalokkal foglalkozni, ez pedig sokat segíthet abba, hogy megerősödve térhessünk vissza 2022-ben a HFL-be.


A Miskolc American Football Team 2021-es alapszakasz mérkőzései a TD Store Divízió I-ben:
2021. április 10.: Miskolc AFT – VSD Rangers
2021. április 25.: Miskolc AFT – Dabas Sparks
2021. május 9.: Miskolc AFT – Eger Heroes
2021. május 29.: DEAC Gladiators – Miskolc AFT
2021. június 20.: Budapest Cowbells II – Miskolc AFT

A miskolciak szakmai stábja:
AJ Brown vezetőedző, Farkas Máté támadókoordinátor, Venczel Tibor védőkoordinátor, Aggod Péter támadó- és védőfal edző, Egri Attila erőnléti edző.

Magyar amerikaifutball-bajnokság, Divízió I
Miskolc AFT – VSD Rangers, április 10., szombat, 15 óra
a Miskolci Rendvédelmi Technikum futball pályája (Szentpéteri kapu), zárt kapus meccs!

mérkőzések

2022 HFL,
alapszakasz:

április 24.:
Miskolc Steelers - Győr Sharks 28-25 h.u.


május 21.:
Miskolc Steelers - Budapest Cowbells 21-29


június 11.:
Miskolc Steelers - Budapest Wolves 31-38

június 18.:
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 28-7

július 2.:
ELŐDÖNTŐ
Fehérvár Enthroners - Miskolc Steelers 26-13

július 16.:
DÖNTŐ - XVI. Veolia Hungarian Bowl




--------------------------------
2021 Divízió I,
alapszakasz:

április 10.:
Miskolc AFT - VSD Rangers 16-14


április 25.:
Miskolc AFT - Dabas Sparks 8-21


május 9.:
Miskolc AFT - Eger Heroes 56-14


május 29.:
DEAC Gladiators - Miskolc AFT 6-49


június 20.:
Budapest Cowbells II - Miskolc AFT 0-55


július 4.:
ELŐDÖNTŐ
Miskolc AFT - Budapest Titans 42-2


július 17.:
DÖNTŐ - Pannon Bowl
Miskolc AFT
- Budapest Cowbells II 43-22

bajnokság

2021, TD Store Divízió I keleti csoport, alapszakasz

W
L
point
Fehérvár Enthroners
4
0
150:51
Budapest Cowbells2
2
101:121
Budapest Wolves2
2
92:105
Miskolc Steelers1
3
87:120
Győr Sharks1
3
79:112



:








edzések

Miskolc, rendőrtiszti iskola pályája (Szentpéteri kapu)

felnőtt/junior kedden és csütörtökön 18-20 óra között

Nagyobb térképre váltás


A sportág iránt újonnan érdeklődőket is a fenti időpontokban várja a klub; előzetes információ: info@miskolcsteelers.hu

Tagdíj: havi 5 ezer forint (újaknak az első hónap ingyenes)
2009 © by aaa kommunikáció - koncept - design - program
Balogh Attila
Tellinger András
Gerendai Balázs